Χρ. Σπίρτζης: «Φθηνότερα διόδια με το ηλεκτρονικό σύστημα»
Η εισαγωγή των ηλεκτρονικών διοδίων θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής τους, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε άτυπη ενημέρωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου. Όπως εξήγησε, η μείωση αυτή θα επιτευχθεί χάρις στην αύξηση των εσόδων, την οποία με τη σειρά της θα φέρει το πέρασμα από το σημερινό στο ηλεκτρονικό σύστημα.
Η εισαγωγή των ηλεκτρονικών διοδίων θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής τους, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε άτυπη ενημέρωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου.
Όπως εξήγησε, η μείωση αυτή θα επιτευχθεί χάρις στην αύξηση των εσόδων, την οποία με τη σειρά της θα φέρει το πέρασμα από το σημερινό στο ηλεκτρονικό σύστημα.
Όπως ανέφερε, ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ αναμένεται να ανοίξει τον ερχόμενο μήνα ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες του διαγωνισμού. Με το νέο σύστημα θα καταργηθούν ουσιαστικά τα μετωπικά διόδια, ενώ οι οδηγοί ΙΧ αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώνουν το αντίτιμο, είτε με την ειδική κάρτα, είτε με ειδική εφαρμογή από το κινητό τηλέφωνο.
Ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ακόμη ότι θα καταργηθούν οι εξοντωτικές ποινές για τους παραβάτες (ποινική δίωξη, πρόστιμο υπερπολλαπλάσιο του αντίτιμου κλπ), ενώ το σύστημα θα συνδεθεί με το Taxis, ώστε το χρέος εκείνων που δεν πληρώνουν να πηγαίνει στην εφορία.
Σημείωσε τέλος ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας από τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα, καθώς οι εργαζόμενοι που εργάζονται σήμερα στα ταμεία θα επιστρατευτούν για τις ανάγκες του νέου συστήματος (επιτήρηση, λειτουργία καμερών, ελέγχους κλπ).
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Με σεβασμό στην ιστορία: Οι Αποθήκες 1 και 3 του λιμανιού Αλεξανδρούπολης απέκτησαν ονοματεπώνυμο
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ο «πονοκέφαλος» του Τσάμπι Αλόνσο – Έχει… ξεμείνει από αμυντικούς ενόψει Αλαβές (pic)
- Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]
- Κέιτ Γουίνσλετ: «Φρίκη» τα φάρμακα αδυνατίσματος, οργή για Botox και fillers – «Γαμ@@@νο χάος. Ξέρουν τι βάζουν μέσα τους;»
- Φως στο Τούνελ: Στην κορυφή της τηλεθέασης
- Ο Ολυμπιακός στην «Αστάνα Αρένα» – Οι δοκιμές στο χορτάρι και το γκολ του Μεντιλίμπαρ (vids)

