Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο
Τους δράστες των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, την οποία παρήγγειλε ο προϊστάμενός της, Λάμπρος Τσόγκας.
Τους δράστες των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, την οποία παρήγγειλε ο προϊστάμενός της, Λάμπρος Τσόγκας.
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, τα υπό διερεύνηση επεισόδια αφορούν τον εμπρησμό του υπό κατάληψη διατηρητέου κτιρίου στην περιοχή του Φαλήρου, την επίθεση εις βάρος του βουλευτή των ΑΝΕΛ και πρώην υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, την καταστροφή πανό από θρησκευτική έκθεση στην είσοδο της ΔΕΘ, όπως, επίσης, κάποιες αψιμαχίες, στις οποίες φαίνεται να πρωταγωνίστησαν άτομα που αντιτίθεντο στο συλλαλητήριο και διοργάνωσαν αντί-συγκέντρωση.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσόγκας κρίνει ως επιβεβλημένη την αξιοποίηση στοιχείων μέσων τεχνολογίας, όπως βιντεοληπτικό υλικό από ΜΜΕ κ.ά., προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και εφόσον προκύψουν ποινικές ευθύνες εις βάρος τους να καταλογιστούν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» για την Α1 πόλο ανδρών με φόντο την κορυφή
- Από τη Βαρκελώνη στο Ελληνικό – Πώς η ΑΙ και οι ψηφιακές υποδομές επανασχεδιάζουν τις πόλεις
- Πώς θα καταλάβουμε ότι η γάτα μας πλήττει – Οι αλλαγές στη συμπεριφορά της
- Ηράκλειο: Θρήνος για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του – Οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό του
- H Χάποελ Τελ Αβίβ θέλει τον Πίτερς για το καλοκαίρι
- Κυνικός Τραμπ: «Μπορεί να ξαναχτυπήσουμε το Χαργκ απλά για την πλάκα» – Τι είπε για τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ,
