Νέα γαλλο-βρετανική συμφωνία για τον έλεγχο των συνόρων
Μια νέα συμφωνία για τον έλεγχο των συνόρων και της μετανάστευσης υπέγραψαν οι ηγέτες της Γαλλίας και της Βρετανίας.
Μια νέα συμφωνία για τον έλεγχο της μετανάστευσης μεταξύ των δύο χωρών υπέγραψαν κατά την 35η γαλλοβρετανική σύνοδο κορυφής που διεξήχθη στη βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία του Σάντχερστ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
Στόχος της νέας συνθήκης είναι να «να ενισχύσει την από κοινού διαχείριση των κοινών συνόρων μας» και κυρίως την καλύτερη μεταχείριση των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζητούν άσυλο, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο ηγέτες μετά τη συνάντησή τους.
Μεταξύ άλλων η συνθήκη προβλέπει τη χορήγηση εκ μέρους του Λονδίνου επιπρόσθετου ποσού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για τον έλεγχο των συνόρων στο Καλαί, όπου καταλήγουν πολλοί παράτυποι μετανάστες, ελπίζοντας ότι από εκεί θα μπορέσουν να περάσουν τη Μάγχη και να φτάσουν στη Βρετανία.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, αναφερόμενη στο Brexit, είπε ότι η χώρα της θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει πλήρως τον ρόλο της όσον αφορά τη βοήθεια που παρέχει στον τομέα της ασφάλειας στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει στενός εταίρος για τους φίλους και τους συμμάχους του μετά την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.
Η κ. Μέι είπε εξάλλου ότι πιστεύει πως το Σίτι του Λονδίνου θα παραμείνει μεγάλο, διεθνές οικονομικό κέντρο και μετά το Brexit.
in.gr
- Ιράν: Ο Μόντι παροτρύνει τον Νετανιάχου να βάλει «γρήγορα» τέλος στον πόλεμο
- Ιράν: Η Χεζμπολά άνοιξε μέτωπο από τον Λίβανο κατά του Ισραήλ
- Ιράν: Ο Τραμπ έχει «τρεις πολύ καλούς» υποψήφιους για να αναλάβουν την ηγεσία μεταπολεμικά
- Ιράν: Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου ως και 13% στις ασιατικές αγορές
- Ιράν: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα που δέχτηκαν
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη