Ολλανδία: Συγγνώμη αμερικανού πρέσβη μετά τη δήλωση για μουσουλμάνους
Ο νέος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ολλανδία Πίτερ Χούκστρα τόνισε ότι οι δηλώσεις που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια, ότι οι μουσουλμάνοι έχουν βυθίσει την ευρωπαϊκή αυτή χώρα στο «χάος» ήταν «απλά λάθος», δύο μέρες μετά την άρνησή του να απαντήσει σχετικά με το θέμα αυτό.
Ο νέος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ολλανδία Πίτερ Χούκστρα τόνισε ότι οι δηλώσεις που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια, ότι οι μουσουλμάνοι έχουν βυθίσει την ευρωπαϊκή αυτή χώρα στο «χάος» ήταν «απλά λάθος», δύο μέρες μετά την άρνησή του να απαντήσει σχετικά με το θέμα αυτό.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Telegraaf, ο Χούκστρα ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του αυτές.
«Το ισλαμικό κίνημα έφτασε στο σημείο να βυθίσει την Ευρώπη στο χάος. Στην Ολλανδία υπάρχει χάος, καίνε αυτοκίνητα, καίνε πολιτικούς», ακούγεται να λέει ο Χούκστρα σε ένα απόσπασμα μιας εκδήλωσης το Νοέμβριο του 2015.
«Αυτό με σόκαρε προσωπικά…Ενώ, ξέρετε, υπάρχουν άλλα ζητήματα σε άλλες χώρες στην Ευρώπη, ξέρετε ότι δεν ήταν ποτέ αυτές οι περιστάσεις εδώ. Ήταν μια λάθος δήλωση. Απλά λάθος», τόνισε.
Την Τετάρτη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη νέα κατοικία του στη Χάγη, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ απέφυγε να διευκρινίσει αν εμμένει στις προ διετίας δηλώσεις του, παρά τον καταιγισμό ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους.
Χθες ο Στιβ Γκόλντσταϊν, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «δεν συμφωνεί» με τα σχόλια Χούκστρα για τους μουσουλμάνους μετανάστες στην Ολλανδία.
ΑΠΕ/Reuters,in.gr
- Αφγανιστάν: Κυρώσεις της Αυστραλίας σε μέλη της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας