Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες της Λάρισας
Κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες του νομού Λάρισας την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στα Φάρσαλα, ενώ κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες της Νίκαιας με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.
Κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες του νομού Λάρισας την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στα Φάρσαλα, ενώ κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες της Νίκαιας με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας σε ανακοίνωσή της καλεί, επίσης, τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στις συσκέψεις το επόμενο διάστημα, να συζητήσουν τα βήματα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αλλά και να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει κατάμουτρα τους αγρότες με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, συμπληρώνοντας πως «με περίσσιο θράσος ο υπουργός δήλωσε ότι δόθηκαν περίπου 3 δισ. ευρώ στους αγρότες από το υπουργείο κάτι που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
«Τα χρήματα αυτά είναι από επιδοτήσεις και προγράμματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν βγήκαν από τον «κρατικό κορβανά» και είναι μειωμένα φέτος κατά 8,5% από την ΚΑΠ της Ε.Ε και συνολικά θα μειωθούν οι επιδοτήσεις άρα και το εισόδημα περίπου 60% με την εφαρμογή της ΚΑΠ 2014-2019» αναφέρουν.
Επίσης, η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων σε ανακοίνωση της σχετικά με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης τονίζει, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για «ένα αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα μέτρα που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα αλλά και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε σπίτια, χωράφια, στάνες και ότι άλλα περιουσιακά στοιχεία».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Μαϊάμι, παραμένουν τα «αγκάθια» – Νέα «μαζική» επίθεση της Ρωσίας
- Ακίνητα: Νέο τέλος από τους δήμους – Ποιοι θα πληρώνουν λιγότερο και ποιοι περισσότερο
- Release Athens 2026: Offspring και Bad Religion σε μια punk rock πανδαισία
- Τεχνητή Νοημοσύνη και Απασχόληση: Ποιους κλάδους χτυπά πρώτα;
- Σενάρια από την Ισπανία για Ρεάλ Μαδρίτης και Πίτερς
- Ξύπνησες στα άγρια χαράματα; Έξι τρόποι για να σε πάρει πάλι ο ύπνος


