Με πιστωτικές κάρτες έγιναν τα ψώνια των Χριστουγέννων
Σε επίπεδα - ρεκόρ διαμορφώθηκε η χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών τις ημέρες των εορτών, αποτυπώνοντας τη μεγάλη διείσδυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στην καθημερινότητα.
Σε επίπεδα – ρεκόρ διαμορφώθηκε η χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών τις ημέρες των εορτών, αποτυπώνοντας τη μεγάλη διείσδυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στην καθημερινότητα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», τα στοιχεία τραπεζών την εβδομάδα των Χριστουγέννων 18-24/12 δείχνουν ότι οι συναλλαγές μέσω χρεωστικών και πιστωτικών ήταν κατά 80% υψηλότερες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι την εβδομάδα των Χριστουγέννων οι συναλλαγές με κάρτες ήταν κατά 60% υψηλότερες σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (11-17/12).
Σημειώνεται ότι ο διπλασιασμός, σχεδόν, των συναλλαγών τα φετινά Χριστούγεννα έρχεται σε συνέχεια της μεγάλης αύξησης που είχε σημειωθεί το 2016 λόγω της σε μεγάλο βαθμό βίαιης προσαρμογής των πολιτών στο περιβάλλον των capital controls.
in.gr
- Νέα Υόρκη: Ορκίστηκε δήμαρχος ο Ζοχράν Μαμντάνι – Οι συμβολισμοί της τελετής και τα πρώτα μηνύματα
- ΚΚΕ: Σε έναν κόσμο που «φλέγεται», οι λαοί έχουν τη δύναμη να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων
- Οργουελικός εφιάλτης: Κάμερες θα διαβάζουν συναισθήματα… για να εντοπίζουν υπόπτους
- Το μήνυμα που έστειλε ο Τσιτσιπάς: «Είμαστε μαχητές, είμαστε Έλληνες»
- Η επιστροφή των superheroes, το πείραμα του Τομ Κρουζ και η Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν: Οι πολυαναμενόμενες ταινίες του 2026
- Ριφιφί για 500 ευρώ σε κατάστημα παιχνιδιών στον Κολωνό – Αναζητούνται οι δράστες

