Τουρκία: Να αποφευχθούν οι παρεμβάσεις ξένων δυνάμεων στο Ιράν
Την ανησυχία της εξέφρασε η Τουρκία για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για νεκρούς στο Ιράν και για καταστροφές δημόσιων κτιρίων στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα. «Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η βία και να μην υποκύψουν στις προκλήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Την ανησυχία της εξέφρασε η Τουρκία για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για νεκρούς στο Ιράν και για καταστροφές δημόσιων κτιρίων στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα.
«Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η βία και να μην υποκύψουν στις προκλήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζοντας την ελπίδα να αποφευχθούν και οι παρεμβάσεις ξένων δυνάμεων.
Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ταραχές κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Ισφαχάν του Ιράν και ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 22.
Από το Σάββατο η ιρανική αστυνομία έχει συλλάβει 450 ανθρώπους στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της πρωτεύουσας.
Οι διαδηλώσεις σε πόλεις του Ιράν είναι οι μεγαλύτερες που γίνονται μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές του 2009.
Ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Μασχάντ, αρχικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανατιμήσεις και την διαφθορά, αλλά έκτοτε εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα εξαιτίας της γενικότερης λαϊκής δυσαρέσκειας εναντίον της κυβέρνησης.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- LIVE: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος
- Ιωνία – Ολυμπιακός 42-76: Επιβλητικές οι ερυθρόλευκες, με «τριπλέτα φωτιά»
- Αμπελόκηποι: Δύο συλλήψεις για απόπειρα απάτης – Το κόλπο των δραστών με τα παράλληλα τηλεφωνήματα σε κινητό και σταθερό
- Γαλλία: Έριξαν χειροβομβίδα μέσα σε κομμωτήριο – Η στιγμή της επίθεσης
- Συγκλονιστική μαρτυρία για το ναυάγιο στη Χίο – «Οι άνθρωποι λες και ήταν από πολύνεκρο τροχαίο»
- Η αγάπη του Καρόλου Ντίκενς για τη Μαίρη Χόγκαρθ, την αδελφή της συζύγου του