Αναγνώριση του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια ως διαταραχή;
Εντός του 2018 αναμένεται να αποφανθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αν ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια αποτελεί διαγνωσμένη ιατρικά διαταραχή, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Εντός του 2018 αναμένεται να αποφανθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αν ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια αποτελεί διαγνωσμένη ιατρικά διαταραχή, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Τα μέλη της επιτροπής για τη Διεθνή Ταξινόμηση Νοσημάτων (ICD) του ΠΟΥ τάσσονται υπέρ της καθιέρωσης του όρου «διαταραχή τυχερών παιχνιδιών».
Το εν λόγω μητρώο του ΠΟΥ ενημερώθηκε για τελευταία φορά το 1990 και η νέα έκδοση αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.
Το ICD θεωρείται το πιο σημαντικό σύστημα ταξινόμησης νοσημάτων και συνεπώς έχει στα εθνικά συστήματα υγείας, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους συλλόγους ασθενών.
Σύμφωνα με την πρόταση της αρμόδιας επιτροπής, διαταραχή τυχερών παιχνιδιών υφίσταται όταν πληρούνται τρεις παράγοντες:
– Έλλειψη ελέγχου στα τυχερά παιχνίδια, για παράδειγμα, όσον αφορά την κανονικότητα, τη διάρκεια ή την ένταση.
– Υποταγή άλλων δραστηριοτήτων και καθημερινών ρουτίνας στο παιχνίδι.
– Συνέχιση ή εντατικοποίηση του παιχνιδιού παρά τις αρνητικές συνέπειες.
Προκειμένου να αποφευχθεί υπερδιάγνωση του εθισμού στα παίγνια, οι δυνητικοί πάσχοντες θα πρέπει να διαγνωστούν μόνο μετά μια περίοδο παρατήρησης 12 μηνών, με σαφή/έκδηλα και σοβαρά συμπτώματα.
Το κατά πόσον, πάντως, αυτή η πρόταση θα εγκριθεί από τον ΠΟΥ με τη σημερινή του μορφή εξακολουθεί να παραμένει ασαφές λόγω των επιστημονικών διαφωνιών επί του θέματος.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Με…εκλεκτή παρέα ο Μαδούρο στη διαβόητη φυλακή του Μπρούκλιν – Μαντζιόνε και Diddy ανάμεσα στους κρατούμενους
- Έτσι κάνει ο αρχηγός του Ολυμπιακού
- «Ξιφίρ Φαλέρ»: Το μυθιστόρημα της Αθηνάς Κακούρη αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Ανεπαρκής η πρόταση του Παναθηναϊκού για τον Αντίνο, σε αυτή την ομάδα θα καταλήξει πιθανότατα»
- Μπορεί να μην έχουν εγκέφαλο, όμως οι μέδουσες κοιμούνται όσο οι άνθρωποι
- Ο Ζελένσκι επαινεί τη σύλληψη Μαδούρο – Και καλεί τον Τραμπ να κάνει το ίδιο στον Τσετσένο Καντίροφ


