Γερμανοί Φιλελεύθεροι: Συνεργαζόμαστε με CDU όχι όμως με Μέρκελ
Κυβερνητικό συνασπισμό με «ανανεωμένη» Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU) θα επιθυμούσαν οι Φιλελεύθεροι (FDP), δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με την Άνγκελα Μέρκελ.
Κυβερνητικό συνασπισμό με «ανανεωμένη» Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU) θα επιθυμούσαν οι Φιλελεύθεροι (FDP), δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με την Άνγκελα Μέρκελ.
«Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε ότι πρέπει να φύγει η κ.Μέρκελ», δήλωσε ο κ. Κουμπίκι στον όμιλο εφημερίδων Funke, ωστόσο επισήμανε ότι με τις «συνταγές της των τελευταίων δώδεκα ετών η Γερμανία δεν θα πάει καλύτερα στο μέλλον».
Υπέδειξε, δε, την Καγκελάριο ως βασική υπεύθυνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του συνασπισμού «Τζαμάικα».
Το FDP πάντως διστάζει να δηλώσει ευθέως ότι «η Μέρκελ πρέπει να φύγει», σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επανάληψη του μοιραίου λάθους που διέπραξε το κόμμα το 1961, όταν προέβαλε το σύνθημα «Με το CDU αλλά χωρίς τον Αντενάουερ», με το οποίο εξασφάλισε το υψηλότερο μέχρι τότε ποσοστό του στις εκλογές, για να δεχθεί τελικά να συμμετάσχει στην κυβέρνηση υπό τον χριστιανοδημοκράτη Καγκελάριο, αποκτώντας τη φήμη του κόμματος που δεν τηρεί τις υποσχέσεις του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
