Ανοιχτός ο Πουτζδεμόντ σε συνάντηση με Ραχόι εκτός όμως Ισπανίας
Ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, από τις Βρυξέλλες ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι εκτός του ισπανικού εδάφους για συνομιλίες.
Ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δήλωσε την Παρασκευή, από τις Βρυξέλλες, ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι εκτός του ισπανικού εδάφους για συνομιλίες, μία ημέρα μετά την ψηφοφορία των καταλανικών εκλογών κατά την οποία οι αυτονομιστές εξασφάλισαν πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο.
«Είμαι ανοικτός σε συνάντηση με τον Ραχόι στις Βρυξέλλες ή σε άλλη χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν θα είναι η Ισπανία», δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία από τη βελγική πρωτεύουσα.
Επίσης δήλωσε διατεθειμένος να επιστρέψει στην Ισπανία εάν του δοθούν οι εγγυήσεις ότι θα λάβει τη θέση του ως επικεφαλής μελλοντικής καταλανικής κυβέρνησης.
Ο Πουτζδεμόντ βρίσκεται αυτοεξόριστος στο Βέλγιο, κατηγορείται στην Ισπανία για στάση και αποσχιστική δράση και εάν επιστρέψει σε ισπανικό έδαφος κινδυνεύει να συλληφθεί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Πέθανε στα 92 του ο ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μισό βήμα μπρος
- Η Mistral χτίζει «sovereign AI» με επένδυση 1,2 δισ.
- Ύστατη προσπάθεια για να σωθεί το οικονομικό μοντέλο στην Ευρώπη
- Η έμμεση αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην ιστορική εμφάνιση του Bad Bunny στο Super Bowl
