Πετρόπουλος: Τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ θα ενισχυθούν το 2018
«Το θετικό αποτέλεσμα και η βελτίωση της οικονομίας δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν περικοπές στις παροχές», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, στη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2018. Επίσης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ θα εξακολουθήσουν και την επόμενη χρονιά και θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που προβλέπονται στον προϋπολογισμό».
«Το θετικό αποτέλεσμα και η βελτίωση της οικονομίας δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν περικοπές στις παροχές», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.
«Τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ θα εξακολουθήσουν και την επόμενη χρονιά και θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που προβλέπονται στον φετινό προϋπολογισμό. Του χρόνου θα τα πούμε με καλύτερους όρους», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι προφανές, και αυτό θα προκύψει και από την αναλογιστική μελέτη ότι «δέσαμε» ένα ισχυρό ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα χωρίς περικοπές».
«Αυτή η κυβέρνηση εννοεί και τηρεί όλες τις δεσμεύσεις της», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση καταλογίζοντας της «εμμονή και προσήλωση στο να μη βγει θετική εικόνα για τη χώρα», ενώ απευθυνόμενος ειδικά στη ΝΔ, την κάλεσε να αλλάξει την αρνητική και μηδενιστική της στάση ώστε να δοθεί, όπως είπε, η δυνατότητα να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στα πραγματικά προβλήματα της χώρας.
«Πρώτη φορά διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και όλοι οι θεσμοί υποστηρίζουν ότι η χώρα βρίσκεται σε θετικό δρόμο και ως προς την ανάπτυξη και ως προς τις επενδύσεις. Φαίνεται αυτό να σας στενοχωρεί. Δεν θέλετε να υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές που έχει η χώρα», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εργασίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Τηλεκριτική διαιτησίας; Φοβούνται και τη σκιά τους!
- Φάμελλος από Γλυφάδα: Σοβαρότατες οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν επενδύει στην πρόληψη
- «Τη δέρνουν, σας παρακαλώ βοηθήστε» – Ο Μπάρον Τραμπ έσωσε γυναίκα στο Λονδίνο
- Τα γυαλιά ηλίου α λα «Top Gun» του Μακρόν στο Νταβός έσπασαν τα ταμεία
- BHMAGAZINO: O συλλέκτης, η ολόχρυση Αντέλ και η Γροιλανδία
- Τραμπ: Η συμφωνία για τη Γροιλανδία είναι υπό διαπραγμάτευση – Παίρνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς καθόλου κόστος