
Mέι: Θα πληρώσουμε 35 με 39 δισ. λίρες για τον λογαριασμό Brexit
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξήρε στο βρετανικό κοινοβούλιο τον συμβιβασμό που επετεύχθη την Παρασκευή με τις Βρυξέλλες για τους όρους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, τονίζοντας ότι αυτός θα επιτρέψει ένα «αρμονικό και ομαλό» Brexit.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξήρε στο βρετανικό κοινοβούλιο τον συμβιβασμό που επετεύχθη την Παρασκευή με τις Βρυξέλλες για τους όρους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, τονίζοντας ότι αυτός θα επιτρέψει ένα «αρμονικό και ομαλό» Brexit.
«Θα αποχωρήσουμε (από την ΕΕ), αλλά θα το κάνουμε με έναν αρμονικό και ομαλό τρόπο, εγκαθιδρύοντας μια νέα στενή και ειδική σχέση με τους φίλους μας, ανακτώντας παράλληλα τον έλεγχο των συνόρων μας», τόνισε η Μέι, παρουσιάζοντας στην Βουλή των Κοινοτήτων την προσωρινή συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξαν η βρετανίδα πρωθυπουργός και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Παράλληλα σημείωσε ότι η υπόσχεση της Βρετανίας να πληρώσει 35 με 39 δισεκατομμύρια λίρες, για τον λεγόμενο λογαριασμό Brexit, εξαρτάται από τη συμφωνία για μια μελλοντική σχέση με το μπλοκ.
«Αν δεν καταλήξουμε για αυτή τη σχέση, τότε αυτή η προσφορά μας δεν ισχύει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Τροχαίο στον Πειραιά – Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 17χρονος που παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο
- Συνάντηση Ερντογάν με Ζελένσκι, μια μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν
- Περιστέρι Betsson – Κολοσσός Ρόδου 87-83: «Βλέπει» 4άδα μετά την 7η συνεχόμενη νίκη η ομάδα του Ξανθόπουλου
- Ποιος δολοφόνησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ; Πέντε θεωρίες συνωμοσίας αρνούνται να πεθάνουν
- Κυριακή των Βαΐων: Εντυπωσιακός στολισμός στην Παναγία Τουρλιανή της Μυκόνου
- Νάρκες κατά προσωπικού: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου

