Σε επιφυλακή ο ισραηλινός στρατός – Ενισχύσεις στη Δυτική Όχθη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει επιπρόσθετες δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει επιπρόσθετες δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι επιπλέον τάγματα θα αποσταλούν στην Δυτική Όχθη και ότι κι άλλες δυνάμεις θα είναι σε ετοιμότητα να επέμβουν αν χρειαστεί, καθώς υπάρχουν φόβοι για την πρόκληση βίαιων επεισοδίων μετά την ανακοίνωση του Τραμπ.
Ο στρατός δεν διευκρίνισε σχετικά με τον αριθμό των επιπρόσθετων στρατιωτών που θα αναπτυχθούν.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Τραμπ, Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Λωρίδα της Γάζας και σε συνοικίες του Αμάν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάτω οι ΗΠΑ», «Αμερική, η μητέρα του τρόμου».
Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά της πολιτικής των ΗΠΑ.
in.gr
- Το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» είναι ξανά εδώ! Με χορό και… Ferto ο Λάκης Λαζόπουλος μάς καλωσόρισε στην πρώτη εκπομπή του 2026!
- «Δύο άτομα με άρπαξαν από πίσω» – H σωματική επίθεση στην αρραβωνιαστικιά του Μικ Τζάγκερ
- Νίκησε το Περιστέρι Betsson (85-87), ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ (87-88) και στους «8» του Europe Cup θα έχουμε «εμφύλιο»!
- Ευρωομόλογα: Ο Μακρόν δείχνει τον δρόμο – Η Bundesbank το σκέφτεται, η Ιταλία υπαναχωρεί
- Πού στην Ευρώπη ασφαλίζουν την περιουσία τους έναντι κλιματικών καταστροφών;
- LIVE: Ολυμπιακός – Ραντνίτσκι
