Έλεγχοι ελληνικών διαβατηρίων και στις Βρυξέλλες
Ελέγχους διαβατηρίων σε πτήση από την Αθήνα προς τις Βρυξέλλες κατήγγειλαν Έλληνες ευρωβουλευτές. Η Σοφία Σακοράφα, ο Γιώργος Κύρτσος και ο Νότης Μαριάς με αναρτήσεις τους στα social media ανέφεραν ότι επιβάτες από την Ελλάδα πέρασαν από έλεγχο διαβατηρίων στην βελγική πρωτεύουσα.
Ελέγχους διαβατηρίων σε πτήση από την Αθήνα προς τις Βρυξέλλες κατήγγειλαν Έλληνες ευρωβουλευτές. Η Σοφία Σακοράφα, ο Γιώργος Κύρτσος και ο Νότης Μαριάς με αναρτήσεις τους στα social media ανέφεραν ότι επιβάτες από την Ελλάδα πέρασαν από έλεγχο διαβατηρίων στην βελγική πρωτεύουσα.
Οι καταγγελίες των ευρωβουλευτών έρχονται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι ελληνικών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της Γερμανίας, μετά τον εντοπισμό πλαστών ελληνικών εγγράφων στην κατοχή διάφορων ταξιδιωτών.
«Κερδίζει σε αξιοπιστία η Ελλάδα. Μετά τη Γερμανία και το Βέλγιο αγνοεί τη Σένγκεν και μας ελέγχει στις πτήσεις.» έγραψε η Σοφία Σακοράφα στο facebook, ενώ ο Γιώργος Κύρτσος αναφέρθηκε σε «ευρωπαϊκό διασυρμό».
«Συνεχίζεται ο ευρωπαϊκός διασυρμός μας εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να ελέγξει τα βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα. Χθες είχαμε ελέγχους διαβατηρίων των επιβατών της Aegean και στις Βρυξέλλες, καρδιά της Ε.Ε.» έγραψε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Συνεχίζεται ο ευρωπαϊκός διασυρμός μας εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να ελέγξει τα βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα. Χθες είχαμε ελέγχους διαβατηρίων των επιβατών της Aegean και στις Βρυξέλλες, καρδιά της Ε.Ε.
— Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) 5 Δεκεμβρίου 2017
Για παράνομο διαβατηριακό έλεγχο έκανε λόγο ο Νότης Μαριάς, αναφέροντας ότι θα καταθέσει κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την «καραντίνα» που υφίστανται οι έλληνες ταξιδιώτες.
Μετά τη γερμανική καραντίνα, τώρα και βελγική καραντίνα στους Έλληνες επιβάτες στα βελγικά αεροδρόμια. Καταγγέλλω τον παράνομο διαβατηριακό έλεγχο πριν λίγο, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στους επιβάτες της Aegean 622 Αθήνα-Βρυξέλλες. Καταθέτω κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν.
— Notis Marias (@Notis_Marias) 4 Δεκεμβρίου 2017
«Μετά τη γερμανική καραντίνα, τώρα και βελγική καραντίνα στους Έλληνες επιβάτες στα βελγικά αεροδρόμια. Καταγγέλλω τον παράνομο διαβατηριακό έλεγχο πριν λίγο, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στους επιβάτες της Aegean 622 Αθήνα-Βρυξέλλες. Καταθέτω κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν» ανέφερε ο Νότης Μαριάς.
Στην ερώτησή του, ο κ. Μαριάς σημειώνει, ότι «μετά την έξοδο των επιβατών από το αεροσκάφος και εντός της ζώνης Σένγκεν του αεροδρομίου Zaventem των Βρυξελλών, οι βελγικές αρχές και μάλιστα άτομα με πολιτική περιβολή, φέροντα κόκκινα περιβραχιόνια με διακριτικό σήμα, προχώρησαν σε διαβατηριακό έλεγχο των επιβατών συγκεκριμένης πτήσης» και συνεχίζει: «Η παράνομη αυτή ενέργεια των βελγικών αρχών, έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων παρανόμων ενεργειών των γερμανικών αρχών, που υποβάλλουν σε συστηματικούς διαβατηριακούς ελέγχους τους επιβάτες πτήσεων που αναχωρούν από την Ελλάδα».
Τέλος, ο Έλληνας ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι «απαγορεύεται να διενεργείται οιοσδήποτε διαβατηριακός έλεγχος εντός της ζώνης Σένγκεν σε επιβάτες πτήσεων οι οποίοι νομίμως έχουν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος που αναχώρησε από άλλη χώρα Σένγκεν και ενόψει της παραπάνω παράνομης ενέργειας των βελγικών αρχών» και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα «κατά των βελγικών αρχών, προκειμένου να παύσουν του λοιπού να διενεργούν εντός Σένγκεν τέτοιου είδους παράνομους διαβατηριακούς ελέγχους σε Έλληνες επιβάτες αεροπορικών πτήσεων από Ελλάδα».
Παπαδημούλης: Δεν είναι ευχάριστος ο έλεγχος αλλά προβλέπεται
«Ο πρόσθετος έλεγχος διαβατηρίων από τις αρχές, σε κάποια κράτη-μέλη, δεν είναι καθόλου ευχάριστος. Προβλέπεται όμως από τη συνθήκη Σένγκεν. Όσοι μιλούν για δήθεν «Ελλάδα εκτός Σένγκεν» διασπείρουν fake news. Με την μικροπολιτική, δεν βλάπτουν την κυβέρνηση, αλλά την Ελλάδα». Αυτό σημείωσε, σε μήνυμά του στο twitter, ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
in.gr
- Πότε τελειώνουν οι μεταγραφές στη Super League – Τι ισχύει με τις ευρωπαϊκές λίστες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού
- Γερμανία: Ο ΥΠΕΞ Βάντεφουλ εκφράζει την ανησυχία του για τη λήξη της Νέας START για τα πυρηνικά
- Βενεζουέλα: Οι αρχές συνέλαβαν στενό σύμμαχο και υπουργό του Μαδούρο, λέει αμερικανός αξιωματούχος
- Βαθαίνουν οι διαχωριστικές γραμμές στη «γαλάζια» παράταξη – Τι σηματοδοτεί η κοινή παρουσία Καραμανλή – Σαμαρά στην Καλαμάτα
- Αίγινα: Ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό εδώ για ενάμιση μήνα – Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι
- Σπείρα έφερνε αλλοδαπούς στην Αθήνα και τους εξανάγκαζαν σε επαιτεία στους δρόμους


