Γαλλο-ιαπωνική συνεργασία PSA και Nidec για την παραγωγή ηλεκτροκινητήρων
Ο όμιλος PSA ο οποίος στεγάζει τις Peugeot, Citroen, DS αλλά και -πλέον- τις Opel/Vauxhall, ξεκινά την υλοποίηση των ηλεκτρικών του σχεδίων με μια συνεργασία που θα λειτουργήσει ως η «κινητήριος δύναμη» των ηλεκτρικών μοντέλων του.
Ο όμιλος PSA/Peugeot-Citroen και η ιαπωνική Nidec, ανακοίνωσαν τη δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο την εξέλιξη και την παραγωγή ηλεκτρικών μοτέρ σε γαλλικό έδαφος.
Οι δύο εταιρείες θα επενδύσουν από κοινού 220 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή βιομηχανικής μονάδας η οποία θα σχεδιάζει, θα εξελίσσει και θα κατασκευάζει ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα προορίζονται για ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και ήπια υβριδικά μοντέλα των Peugeot, Citroen, DS, Opel και Vauxhall.
Σύμφωνα με τις συστάσεις ο στόχος είναι η παραγωγή 900.000 ηλεκτροκινητήρων από το 2022, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αγορά για ηλεκτροκινητήρες αναμένεται να διπλασιαστεί φτάνοντας τα 45 εκατομμύρια ευρώ έως το 2030.
Επίσης όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο επικεφαλής του γαλλικού ομίλου PSA, Carlos Tavares, ο στόχος είναι το 80% των μοντέλων που θα διατίθενται από τις φίρμες που βρίσκονται υπό τη στέγη του ομίλου να προσφέρουν έως το 2023 τουλάχιστον μια έκδοση με ηλεκτρική τεχνολογία.
Σημειώνεται ότι οι Γάλλοι έχουν ήδη ανακοινώσει μια ηλεκτρική έκδοση του Peugeot 208 και του νέου DS3 Crossback οι οποίες αναμένονται το 2019 και οι οποίες θα προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία 300 χλμ. ενώ το 2020 θα ακολουθήσει και μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του Peugeot 2008.
auto.in.gr
- «Συμφωνία Γκρέμιο και Τετέ – Αποφασίζει ο Παναθηναϊκός»
- Γάζα: Ανασύρθηκαν 25 πτώματα, ανάμεσά τους και μιας Παλαιστίνιας δημοσιογράφου – Ερειπωμένες οι πόλεις
- Άρης Μουγκοπέτρος: Παραιτείται ο δικηγόρος του – Αναλαμβάνει την εν διαστάσει σύζυγό του
- Η Γέννηση του Ιησού δεν μοιάζει με χριστουγεννιάτικη κάρτα – Είναι μια ιστορία σφαγών, φόβου και προσφυγιάς
- Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου στο επίκεντρο της επικοινωνίας Γεραπετρίτη – Αμπντελάτι
- Το χιουμοριστικό challenge των Μουζακίτη και Μπότη: Ο εξυπνότερος, ο ομορφότερος και ο πιο… υπναράς


