Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Break the Chain «σπάει τις αλυσίδες» για τρίτη χρονιά

Το Break the Chain «σπάει τις αλυσίδες» για τρίτη χρονιά

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το φεστιβάλ «Break the Chain» την Παρασκευή και το Σάββατο σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Κατάργηση της Δουλείας στις 2 Δεκεμβρίου.

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το φεστιβάλ «Break the Chain» την Παρασκευή και το Σάββατο σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Κατάργηση της Δουλείας στις 2 Δεκεμβρίου.

Το φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία του Εθνικού Εισηγητή για την Εμπορία και Εκμετάλλευση Ανθρώπων, Ηρακλή Μοσκώφ. Το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Μη μένεις αμέτοχος! Σπάσε την αλυσίδα της εκμετάλλευσης».

Αύριο στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κλειστή εκδήλωση, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, που έχει ως στόχο να φέρει κοντά στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με οργανώσεις και άτυπες ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται στα θέματα της εκμετάλλευσης ανθρώπων.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου επίκεντρο του φεστιβάλ θα αποτελέσει η περιοχή του σταθμού Λαρίσης, ένα σημείο που συνδυάζει το παρελθόν της ιστορικής Αθήνας με τη σύγχρονη διαπολιτισμική πραγματικότητα. Η βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2) θα φιλοξενήσει από τις 10.30 π.μ. ως τη 1 μ.μ. ομιλίες για το εργασιακό trafficking με θέμα «Talk Forward- Το εργασιακό trafficking», υπό το συντονισμό του πρώην γενικού γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστή Παπαϊωάννου, και του ιδρυτή της πλατφόρμας helpis.gr, Γιώργου Σταμάτη.

Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης η οργάνωση Fair Trade θα διοργανώσει εργαστήριο για παιδιά και νέους με θέμα «Δίκαιο εμπόριο: το παιχνίδι της συναλλαγής» και στόχο την ευαισθητοποίηση για θέματα trafficking παιδιών και γυναικών κατά την παραγωγική διαδικασία αγαθών. Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εκδηλώσεων η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων θα δώσει συναυλία στην αυλή της βιβλιοθήκης.

Το ίδιο απόγευμα οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στην αίθουσα Ε της Πειραιώς 260. Στις 5 μ.μ. θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση του ‘Αντερς Λουστγκάρτεν «Λαμπεντούζα» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μια παράσταση που πραγματεύεται το φαινόμενο της μετανάστευσης. Ακολουθεί στις 6.45 μ.μ. και στις 9 μ.μ. η περφόρμανς «SENSUAL LUMINA. είναι ΜΗΧΑΝΗ», με θέμα τα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Στις 7.30 μ.μ. θέση στη σκηνή παίρνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στέλνοντας το δικό της ηχηρό μουσικό μήνυμα στο πλαίσιο του φεστιβάλ. H ημέρα κλείνει με την προβολή της ταινίας «Zenaida» των Αλέξη Τσάφα και Γιάννη Φώτου και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους σκηνοθέτες και τη Φωτεινή Κούβελα, γενική γραμματέα Ισότητας των Φύλων.

Στην Πειραιώς 260 θα φιλοξενούνται επίσης η περφόρμανς της ομάδας 365 FlashmoB «MyShadow» και η εγκατάσταση της ΜΚΟ Α21 «Η εργασιακή εκμετάλλευση μέσα από την υπόθεση της Μανωλάδας».

Η είσοδος στις δράσεις της 2ας Δεκεμβρίου είναι ελεύθερη.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024