Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Το «Μουσικό Σύμπαν» του Μίκη Θεοδωράκη στο Παλλάς

Μια σημαντική παράσταση θα δώσουν την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς η συμφωνική ορχήστρα και οι κορυφαίοι σολίστ των μπαλέτων της εθνικής όπερας του Κίεβου για να τιμήσουν τον σπουδαίο έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Μια μοναδική παράσταση για να τιμηθεί ο μεγάλος έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης θα δώσουν την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου (8 το βράδυ) στο Θέατρο Παλλάς η συμφωνική ορχήστρα και οι κορυφαίοι σολίστ των μπαλέτων της εθνικής όπερας του Κίεβου.

Στην παράσταση θα παρουσιαστούν τα εμβληματικά έργα του συνθέτη, εμπνευσμένα από την πατρίδα του, την Κρήτη και την ελληνική θάλασσα: τα πρώτα παιδικά τραγούδια του 1937, το κρητικό κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε πρώτη εκτέλεση, τον αγαπημένο κύκλο τραγουδιών «Αρχιπέλαγος» και σκηνές από το φημισμένο μπαλέτο «Αλέξης Ζορμπάς».

Εργα τα οποία αποτελούν μέρος του ενιαίου «Μουσικού Σύμπαντος» του Μίκη Θεοδωράκη, όρος τον οποίο ο ίδιος έχει δώσει στον σύνολο του έργου του αποτυπώνοντάς το σε ένα χειρόγραφο χάρτη με τίτλο «Το Μουσικό μου Σύμπαν».

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024