Μυστήριο ο αριθμός των αμερικανών στρατιωτών στη Μ.Ανατολή
Εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, ακόμη και μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση νέων στοιχείων από το Πεντάγωνο .
Εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που
έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή,
ακόμη και μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση νέων στοιχείων από το Πεντάγωνο .
Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Πενταγώνου για τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, οι ΗΠΑ διέθεταν στις 30 Σεπτεμβρίου 15.298 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, 8.892 στο Ιράκ και 1.720 στη Συρία. Οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ μεγαλύτεροι από αυτούς που είχε ανακοινώσει το Πεντάγωνο τους τελευταίους μήνες.
Επισήμως οι ΗΠΑ διαθέτουν 503 στρατιώτες στο πεδίο στη Συρία και 5.262 στο Ιράκ. Οι αριθμοί αυτοί είχαν οριστεί στη διάρκεια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε θέσει όριο στους Αμερικανούς στρατιώτες που μπορούν να αναπτύσσονται στη Μέση Ανατολή.
Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος
Το Πεντάγωνο καταφέρνει επισήμως να συμμορφώνεται με το όριο αυτό, αν και στην πραγματικότητα ο αριθμός των στρατιωτών είναι πολύ μεγαλύτερος, αποκλείοντας από την καταμέτρηση όσους αναπτύσσονται για μικρό διάστημα και κάποιες κατηγορίες προσωπικού.
«Δεν βρισκόμαστε σε ένα σημείο που να μπορούμε να κάνουμε μια επίσημη ανακοίνωση που να διαφέρει από αυτό που έχουμε ήδη ανακοινώσει», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου στρατηγός Ρομπ Μάνινγκ όταν ρωτήθηκε για τη διαφορά αυτή.
Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των στρατιωτών που είναι ανεπτυγμένοι σε εμπόλεμες περιοχές, χωρίς όμως να διευκρινίσει πότε. «Θα είμαστε όσο πιο διαφανείς γίνεται χωρίς (…) να αποκαλύψουμε το πλήρες εύρος των ικανοτήτων μας στον εχθρό», εξήγησε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια
- World Athletics: Τέλος στην αδικία των διαδρόμων
- Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Είμαι 120 κιλά, άμα συνεχίσω θα φράξουν όλα»
- Gen Alpha μεγαλώνει στο χάος της παραπληροφόρησης – Ενημερώνεται, δυσπιστεί, αγχώνεται για το μέλλον
- Κεντρική Μακεδονία: Στα αγροτικά μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ


