
Ανοίγουν φάκελοι εγκλείστων που εκτίουν ποινή σε ψυχιατρεία
Το ευαίσθητο πεδίο της ψυχικής ασθένειας - «άβατο» για τη Δικαιοσύνη, αγγίζει η πρωτοβουλία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, να ανοίξουν οι φάκελοι 125 πασχόντων, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραμένουν στα αζήτητα δημόσιων ψυχιατρείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Το ευαίσθητο πεδίο της ψυχικής ασθένειας – «άβατο» για τη Δικαιοσύνη, αγγίζει η πρωτοβουλία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, να ανοίξουν οι φάκελοι 125 πασχόντων, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραμένουν στα αζήτητα δημόσιων ψυχιατρείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Με εντολή της ανώτατης λειτουργού, έχουν ήδη οριστεί δυο εισαγγελείς, ένας σε κάθε πόλη, οι οποίοι και θα μελετήσουν τους φακέλους των ασθενών, τις δικαστικές αποφάσεις που τους έθεσαν σε καθεστώς ελλείψεως καταλογισμού, αλλά και το κατά πόσο υφίστανται σήμερα οι λόγοι εγκλεισμού τους.
Πρόκειται συγκεκριμένα για 55 πρόσωπα στο δημόσιο ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης και 75 στα ψυχιατρικά καταστήματα της Αθήνας, το Δαφνί και το Δρομοκαϊτειο, τα οποία – σύμφωνα με πηγές – μετρούν δεκαετίες στα ιδρύματα, έχοντας πολλές φορές χάσει πλήρως την επαφή με το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Ελευθερία Κόλλια
in.gr
- Πάτρα: Βγήκε με όπλο στους δρόμους και άρχισε να πυροβολεί
- Διπλωματική κινητικότητα για το Ουκρανικό – Ο Πούτιν πρότεινε τον Σρέντερ ως συντονιστή των διαπραγματεύσεων
- Λέσβος: Έκαψαν αυτοκίνητο πολίτη που κατήγγειλε κακοποιήσεις ζώων – H τρίτη φορά που δέχεται ανάλογη επίθεση
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής και φυσικά πήρε το χρυσό
- Τέιλορ Σουιφτ: Στην Ελλάδα μαζί με τον σύντροφο της για τον γάμο φίλου τους
- Έρχονται άλλες 200 κάμερες στους δρόμους της Αττικής – Ποιοι οδηγοί θα μπουν στο στόχαστρο


