Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Σουλτς
Να μην χαθεί η ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης φέρεται να ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δυο άνδρες.
Να μην χαθεί η ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης φέρεται να ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δυο άνδρες.
Ο επικεφαλής του SPD ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετά την κατάρρευση συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, ενόψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ και για αλλαγές στην ευρωζώνη, ενθάρρυνε τον επικεφαλής του SPD να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης.
«Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί» φέρεται να είπε στον κ. Σουλτς ο πρωθυπουργός.
Να σημειωθεί πως η τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρούσε από το Παρίσι για τις Βρυξέλλες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Οι καιρικές συνθήκες στην Αστάνα: Ποια θα είναι η θερμοκρασία την ώρα του Καϊράτ – Ολυμπιακός (vids)
- Μια νύχτα μόνο: Το φιλί που αλλάζει τα πάντα
- Ξάνθη: Τροχαίο σοκ με δύο νεκρούς – Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός του IX που το προκάλεσε
- Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την ενοχή των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας
- Ρεάλ Μαδρίτης: Μαδριλένικη νύχτα κρίσης
- Θα έρθει η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα;

