Ο Ιρανός πρόεδρος Ροχανί κήρυξε το τέλος του Ισλαμικού Κράτους
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κήρυξε σήμερα το τέλος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ στη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος στο Press TV.
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κήρυξε σήμερα το τέλος του Ισλαμικού
Κράτους στη Συρία και το Ιράκ στη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος
στο Press TV.
Παράλληλα ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, ο ταγματάρχης Κασέμ Σολεϊμανί, έκανε την ίδια ανακοίνωση σε μήνυμά του που έστειλε σήμερα στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν, τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, και το οποίο μεταδόθηκε από τον ιστότοπο Sepah News των ειδικών δυνάμεων του στρατού.
Στα ιρανικά μέσα αναρτώνται συχνά τα τελευταία χρόνια φωτογραφίες και βίντεο του Σολεϊμανί, που είναι επικεφαλής της Δύναμης αλ Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης που είναι αρμόδια για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, από την πρώτη γραμμή των μαχών κατά του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.
Την προηγούμενη εβδομάδα τα ιρανικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες του Σολεϊμανί από την Αλμπού Καμάλ στην ανατολική Συρία, μια πόλη η οποία σύμφωνα με τον ίδιο η τελευταία περιοχή που ανακαταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
