
Ερντογάν: Απόσυρση όσων δεν βλέπουν στρατιωτική λύση σε Συρία
Αυτοί που δεν πιστεύουν σε μια στρατιωτική λύση στη Συρία θα πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού η Ρωσία και οι ΗΠΑ υποστήριξαν πως στη Συρία δεν είναι δυνατή μια στρατιωτική λύση.
Αυτοί που δεν πιστεύουν σε μια στρατιωτική λύση στη Συρία θα πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού η Ρωσία και οι ΗΠΑ υποστήριξαν πως στη Συρία δεν είναι δυνατή μια στρατιωτική λύση.
«Δυσκολεύομαι να καταλάβω αυτά τα σχόλια. Αν μια στρατιωτική λύση είναι εκτός συζήτησης, τότε αυτοί που το λένε αυτό θα πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Ρωσία.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα συζητήσει το θέμα με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ θα συζητήσουν, επίσης, την προοπτική για μια πολιτική λύση στη Συρία, ενδεχόμενα κοινά μέτρα με τη Ρωσία στην περιφέρεια Αφρίν της Συρίας, καθώς και λεπτομέρειες της συμφωνίας για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος S-400.
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι στη διάρκεια επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη στο Κουβέιτ, θα συζητήσει μια λύση στη διένεξη ανάμεσα στο Κατάρ και τους άραβες γείτονές του στον Κόλπο, που διαρκεί ήδη πέντε μήνες.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με την Ντόχα στις 5 Ιουνίου, λέγοντας ότι το Κατάρ υποστηρίζει το Ιράν, που είναι ο περιφερειακός αντίπαλος των χωρών αυτών, καθώς και ισλαμιστές, κατηγορίες που το Κατάρ αρνείται.
ΑΠΕ/Reuters,in.gr
- Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί μετά από άγριο καυγά μεταξύ τους εν ώρα υπηρεσίας στην περιοχή της Ακρόπολης
- Ηνωμένο Βασίλειο: Απαγόρευσαν την είσοδο στον Κάνιε Γουέστ
- Ο Ντε Λαουρέντις «άναψε πράσινο» για ν’ αναλάβει ο Κόντε την Σκουάντρα Ατζούρα
- Κ. Μπακογιάννης: Το έργο της ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας ο κ. Δούκας το λοιδόρησε, τώρα όμως του αρέσει και το διαφημίζει
- Εύβοια: Εντοπίστηκε σορός στην παραλία Γαλάζια Λίμνη
- Εισαγγελική παρέμβαση για την αίθουσα της δίκης των Τεμπών



