Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντροαριστερά
Το αυξημένο ενδιαφέρον για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως φάνηκε και από τη συμμετοχή στην ψηφοφορία της Κυριακής για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, προκαλεί αμηχανία και προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το αυξημένο ενδιαφέρον για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως
φάνηκε και από τη συμμετοχή στην ψηφοφορία της Κυριακής για την ανάδειξη
της νέας ηγεσίας, προκαλεί αμηχανία και προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ.
Κι αυτό, καθώς το αυξημένο ενδιαφέρον για την Κεντροαριστερά ερμηνεύεται και ως μήνυμα πολιτικής καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής. Αλλωστε, και ο Νίκος Αλιβιζάτος, καθώς και άλλα στελέχη του χώρου της Κεντροαριστεράς έκαναν χθες λόγο για επαναπατρισμό ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βήματος», η μαζικότητα της διαδικασίας ερμηνεύεται εν γένει ως παράμετρος μίας δυνάμει ανατροπής συσχετισμών στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό – κάτι που ούτως ή άλλως θα εξαρτηθεί από την συνέχεια, την ομοιογένεια του νέου σχήματος και τις πολιτικές του θέσεις, όπως αυτές θα διατυπωθούν στην συνέχεια.
Το μόνο βέβαιο και αισθητό, είναι ότι το αυξημένο ενδιαφέρον για τον Νέο Φορέα, ερμηνεύεται (και) ως μήνυμα πολιτικής καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής.
Το ζήτημα της αυξημένης συμμετοχής προβληματίζει έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρις να είναι πάντως αυτήν την στιγμή γνωστό πόσοι από τους ψηφοφόρους είναι «επιστρέφοντες», οι οποίοι από το 2012 και κυρίως από το 2015 είχαν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και -κυρίως- το κατά πόσον αυτή η δυναμική θα αντικατοπτριστεί και στις κάλπες των εθνικών εκλογών.
Πέραν της στενά κομματικής οπτικής γωνίας όμως, η αυξημένη συμμετοχή δείχνει ότι ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας επιθυμεί να συμμετάσχει στην διαμόρφωση μίας εναλλακτικής λύσης, έστω και αν δεν είναι ψηφοφόροι του χώρου.
in.gr
- Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γιώργος Τσαγκαράκης
- ΚΚΕ για Φλωρίδη και Άρειο Πάγο: Αποδέχονται την de facto μετατροπή της δίκης σε «κεκλεισμένων των θυρών»
- ΣΥΡΙΖΑ: Άρρηκτα συνδεδεμένο με το «μηχανισμό» του Μεγάρου Μαξίμου το σκάνδαλο των υποκλοπών
- Άρης: Με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο και τον θρύλο της Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ ο Ρίτσαρντ Σιάο
- Ο Γιώργος Μαργώνης αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος Ευρώπης της Philip Morris International με ευθύνη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
- Με φωτοβολταϊκά και αντλίες θερμότητας απαντά η Βρετανία στην ενεργειακή κρίση
