Ηγέτης ISIS φέρεται να βρισκόταν σε συριακή πόλη που καταλήφθηκε
Μέσο ενημέρωσης της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ αναφέρει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι βρισκόταν στην συριακή πόλη Αλμπού Καμάλ κατά τη διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του συριακού στρατού και των συμμάχων του εκεί.
Μέσο ενημέρωσης της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ αναφέρει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι βρισκόταν στην συριακή πόλη Αλμπού Καμάλ κατά τη διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του συριακού στρατού και των συμμάχων του εκεί.
Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται εάν ο Μπαγκντάντι συνελήφθη στην πόλη, την οποία ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις δηλώνουν ότι κατέλαβαν αυτήν την εβδομάδα.
Νέο χτύπημα δέχθηκε η ISIS η οποία βλέπει την εδαφική της δύναμη να συρρικνώνεται. Την τελευταία πόλη – προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία κατέλαβε ο συριακός στρατός με τη στήριξη συμμαχικών του δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε διοικητής της στρατιωτικής συμμαχίας που στηρίζει τον Μπασάρ αλ Άσαντ.
Οι ιρακινές Λαϊκές Δυνάμεις Κινητοποίησης (PMF) συμμετείχαν στην κατάληψη της Αλμπού Καμάλ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ στον Ευφράτη ποταμό.
Tον έλεγχο των δύο τελευταίων εναπομεινάντων προπύργιων σε Συρία και Ιράκ έχασε, την περασμένη εβδομάδα, το Ισλαμικό Κράτος, με τις δυνάμεις του συριακού στρατού να ανακοινώνουν την ανακατάληψη της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ και τον πρωθυπουργό του Ιράκ να δηλώνει ότι η πόλη Αλ Κάιμ ανήκει πλέον στις κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας του.
Σημαντική κυριαρχία στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ είχε το Ισλαμικό Κράτος το 2014. Μεγάλη σημασία είχε για τους τζιχαντιστές να έχουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με το Ιράκ.
in.gr
- Συνεδρίασε η Επιτροπή εκτίμησης κινδύνου για την κακοκαιρία – Εισήγηση για κλειστά σχολεία στην Αττική την Τετάρτη
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση και χειροκρότημα στο τελευταίο «αντίο»
- Ο Κωστούλας έστειλε μήνυμα στους οπαδούς της Μπράιτον: «Χαρούμενος για το πρώτο γκολ στο γήπεδό μας» (vid)
- Ισπανία: Συγκλονίζει η 6χρονη που επέζησε από τη σιδηροδρομική τραγωδία – Νεκροί οι γονείς της, ο αδελφός της και ο ξάδελφός της
- Κ. Τσουκαλάς: «Σκοταδιστική» η άποψη της Καρυστιανού για τις αμβλώσεις, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
- Η Θύρα 13 «ξέσπασε» με Αλαφούζο και παίκτες: «Είσαι η ντροπή της ιστορίας – Βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού»
