Ηλικιωμένος ανεμβολίαστος το πρώτο θύμα της γρίπης
Ένας 79χρονος είναι το πρώτο θύμα της γρίπης, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί, αν και ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη. Από το κρούσμα που απεβίωσε απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α(Η3Ν2).
Ένας 79χρονος είναι το πρώτο θύμα της γρίπης, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί, αν και ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη. Από το κρούσμα που απεβίωσε απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α(Η3Ν2).
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχουν καταγραφεί πέντε σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και ένα κοριτσάκι, με εύρος ηλικιών από 3 έως 79 έτη. Τα τέσσερα (80%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και το 1 (20%) στον ιό γρίπης τύπου Β.
Ένα από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκε και ανήκε στον υπότυπο Α(Η3Ν2).
Από τα πέντε προαναφερόμενα κρούσματα κανένα δεν είχε εμβολιαστεί κατά της γρίπης, ενώ τα τέσσερα ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι έκαναν οι Τζάστιν Τριντό και Κέιτι Πέρι με τον Φούμιο Κισίντα και τη σύζυγό του, Γιούκο;
- Είναι λογικό; Τι σημαίνει όταν ερωτεύεσαι συνεχώς και πολύ γρήγορα
- Κουρέτας: Που πήγαν τα 50 εκατ. ευρώ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών;
- Γιατί πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση η Αθήνα και γιατί βούλιαξε -ξανά- η Μάνδρα;
- Χάνεται ο στόχος για καθολική κάλυψη υγείας ως το 2030
- Σίνθια Ερίβο: Τιμήθηκε με το βραβείο Κερκ Ντάγκλας στο Φεστιβάλ της Σάντα Μπάρμπαρα


