Ελεύθερη με εγγύηση 150.000 ευρώ η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου
Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερη η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ με εγγύηση 150.000 ευρώ, εν αναμονή της έρευνας για «στάση» που διεξάγουν οι ισπανικές αρχές, ανέφερε μια δικαστική πηγή και η εφημερίδα El Pais.
Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερη η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ με εγγύηση 150.000 ευρώ, εν αναμονή της έρευνας για «στάση» που διεξάγουν οι ισπανικές αρχές, ανέφερε μια δικαστική πηγή και η εφημερίδα El Pais.
Η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να πληρώσει την εγγύηση, ανέφερε η πηγή.
Η Φορκαντέλ και άλλοι πέντε βουλευτές του τοπικού κοινοβουλίου κατέθεσαν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου για τις κατηγορίες της εξέγερσης, της στάσης και της υπεξαίρεσης κρατικών κονδυλίων.
Οι τέσσερις βουλευτές θα αποφυλακιστούν με εγγύηση 25.000 ευρώ, ενώ ο πέμπτος θα τεθεί ελεύθερος υπό όρους, χωρίς εγγύηση, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Ο εισαγγελέας είχε προηγουμένως ζητήσει τη φυλάκιση της Φορκαντέλ και τριών βουλευτών που κατέθεσαν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου και να τεθούν υπό όρους ελεύθεροι οι άλλοι δύο βουλευτές.
Η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ και άλλοι πέντε βουλευτές του τοπικού κοινοβουλίου κατέθεσαν ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τις κατηγορίες της εξέγερσης, της στάσης και της υπεξαίρεσης κρατικών κονδυλίων.
Κατά την προσέλευσή της, η Κάρμε Φορκαντέλ έγινε δεκτή από πλήθος υποστηρικτών και μη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. «Δεν είστε μόνοι!», φώναζαν οι μεν, «Ο Πουτζδεμόντ στη φυλακή», φώναζαν οι δε.
in.gr
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
