Η «Ελληνικός Χρυσός» προσέφυγε στο ΣτΕ κατά του Γ.Σταθάκη
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπουργού Γ.Σταθάκη προσέφυγε η Ελληνικός Χρυσός ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού να αποφανθεί επί του αιτήματος της εταιρίας για χορήγηση παράτασης ενός έτους της άδειας για βοηθητικές εγκαταστάσεις στις Σκουριές. Η παλαιά άδεια έληξε στις 24 Μαρτίου 2017, και όπως τονίζει η εταιρεία οι επίμαχες εγκαταστάσεις και υποδομές συναρτώνται άμεσα με την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές.
Η πολυεθνική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, και ζητεί να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού να αποφανθεί επί του αιτήματος που είχε υποβάλει τον περασμένο Μάρτιο για χορήγηση παράτασης ενός έτους της άδειας εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησής της στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Σκουριές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Η παλαιά άδεια έληξε στις 24 Μαρτίου 2017.
Η επίμαχη άδεια εγκατάστασης, μεταξύ άλλων, αφορά το παρασκευαστήριο σκυροδέματος, την εγκατάσταση ανεμιστήρων για τον αερισμό της στοάς του υπόγειου μεταλλείου, τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης, κ.λπ.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι επίμαχες εγκαταστάσεις και υποδομές, για τις οποίες ζητείται η παράταση της άδειας, συναρτώνται άμεσα με την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές και η μη χορήγησή της επιφέρει καθυστέρηση στην πρόοδο αυτών των εργασιών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ιράν: Ο Βανς απαντά για το εάν έχει επιφυλάξεις σχετικά με τον πόλεμο
- Ιράν: Διακριτικές επαφές του ΟΗΕ για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς δημόσιες ανακοινώσεις
- Κούβα: Η κυβέρνηση Τραμπ απαιτεί να αποχωρήσει από την εξουσία ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ
- Κούβα: «Θα έχω την τιμή να την πάρω», λέει ο Τραμπ – «Μπορώ να κάνω ό,τι θελήσω»
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί διαψεύδει ότι βρίσκεται σε επαφή με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ Γουίτκοφ
- Μέση Ανατολή: «Κάπου 200 στρατιωτικοί των ΗΠΑ» έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο