Ν. Αφρική: Μεγαλύτερη ποινή για Πιστόριους ζητούν εισαγγελείς
Εισαγγελείς στη Νότιο Αφρική αναμένεται την Παρασκευή να ζητήσουν την αύξηση της ποινής που έχει επιβληθεί στον Όσκαρ Πιστόριους με το αιτιολογικό ότι τα έξι χρόνια που εκτίει για την δολοφονία της συντρόφου του είναι «σοκαριστικά λίγα».
Εισαγγελείς στη Νότιο Αφρική αναμένεται την Παρασκευή να ζητήσουν την αύξηση της ποινής που έχει επιβληθεί στον Όσκαρ Πιστόριους με το αιτιολογικό ότι τα έξι χρόνια που εκτίει για την δολοφονία της συντρόφου του είναι «σοκαριστικά λίγα».
Η Εθνική Εισαγγελική Αρχή θα εκθέσει τα επιχειρήματά της στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας που θα διεξαχθεί μέσα σε μια μόνο ημέρα στο Εφετείο στο Μπλούμφοντέϊν, την δικαστική πρωτεύουσα της χώρας.
Ο 30χρονος Πιστόριους δεν θα παραστεί στην ακροαματική δικαδικασία και οι δικαστές αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους σε μελλοντική ημερομηνία.
Ο παραολυμπιονίκης πυροβόλησε και σκότωσε την φίλη του Ρίβα Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Την πυροβόλησε τέσσερις φορές ενώ εκείνη ήταν κλειδωμένη στο μπάνιο του σπιτιού του. Δήλωσε αθώος στη δίκη του το 2014 λέγοντας ότι την πέρασε για κλέφτη.
Αρχικά καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία, κατηγορία που, ωστόσο, το εφετείο μετέτρεψε στη συνέχεια σε δολοφονία.
Η μικρότερη ποινή για την κατηγορία της δολοφονίας στη Νότιο Αφρική είναι 15 χρόνια, αλλά στον Πιστόριους επιβλήθηκαν μόνο έξι επειδή το δικαστήριο έκανε δεκτούς άλλους παράγοντες, όπως τον ισχυρισμό του ότι νόμιζε πως πυροβολούσε κάποιον κλέφτη.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία