Κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας από το ΠΑΜΕ [Βίντεο]
Έξω από το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα βαριά μέτρα που θα φέρει η γ' αξιολόγηση.
Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησε στο υπουργείο Εργασίας το ΠΑΜΕ, με αφορμή την επικείμενη τρίτη αξιολόγηση, η οποία, όπως υποστηρίζει, θα φέρει νέα βαριά μέτρα στις πλάτες του λαού.
Οι συγκεντρωμένοι του ΠΑΜΕ δεν επέτρεψαν στους εργαζόμενους του υπουργείου να εισέλθουν στο κτίριο, ενώ ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό, με το οποίο προαναγγέλλεται το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 9 Νοεμβρίου.
Δηλώσεις από το γραφείο της υπουργού
Τα μέλη του ΠΑΜΕ έδωσαν συνέντευξη Τύπου από το γραφείο της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, σημειώνοντας πως η κατάληψη του υπουργείου είναι ένα μήνυμα επιθετικής διεκδίκησης για την κατάργηση των αντεργατικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι ο μέσος μισθωτός έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια μείωση της αγοραστικής του δύναμης κατά 23% και του βιοτικού του επιπέδου την περίοδο της κρίσης κατά 50%.
Ο Παναγιώτης Σοφός, μέλος του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι συνολικά έχουν περάσει αυτά τα χρόνια 23 αντισυνταξιουχικοί νόμοι με αποτέλεσμα το 50% των συνταξιούχων να ζει με σύνταξη κάτω από 500 ευρώ το μήνα και ότι με το Ν.4387/2016 έχουν χαθεί για τους συνταξιούχους εισοδήματα άνω των 60 δισ. ευρώ.
Ο Αλέκος Περράκης, μέλος του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους και τους ανέργους να μη συμβιβαστούν με τα «νέα μέτρα» και να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις.
in.gr
- «Υπάρχει μόνο ένας Έλληνας σε αυτόν τον Δούρειο Ίππο» – Ο Παυλίδης αποθεώνεται από την A Bola
- Η τελευταία λέξη της Μπριζίτ Μπαρντό – Τι είπε η Β.Β. στον σύζυγό της πριν φύγει από τη ζωή
- Μινεάπολη: Οργή και διαδηλώσεις για τον εν ψυχρώ πυροβολισμό 37χρονης από πράκτορες της ICE
- Τζένη Μπότση: Χώρισε μετά από 12 χρόνια σχέσης με τον Αλέξανδρο Μιχαλά
- Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Μιλγουόκι Μπακς 120-113: Νέα ήττα για τα «Ελάφια» παρά τον «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
- Νέα πολιτική ηθική με παλιά υλικά;
