
Ολλανδία: Δημοψήφισμα για τις δυνάμεις επιβολής νόμου
Η Ολλανδία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για έναν νόμο που δίνει στις δυνάμεις επιβολής του νόμου πολύ εκτεταμένες εξουσίες παρακολούθησης, μετέδωσε την Τετάρτη το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.
Η Ολλανδία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για έναν νόμο που δίνει στις δυνάμεις επιβολής του νόμου πολύ εκτεταμένες εξουσίες παρακολούθησης, μετέδωσε την Τετάρτη το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.
Ακτιβιστές, πολιτικοί και όμιλοι μέσων ενημέρωσης θέλουν να ανατρέψουν τον «νόμο των υποκλοπών» που υιοθετήθηκε τον Ιούλιο από το κοινοβούλιο και επιτρέπει στις υπηρεσίες να συγκεντρώνουν απορρήτως δεδομένα από μεγάλες ομάδες ανθρώπων ταυτοχρόνως.
Ο ολλανδικός νόμος υποχρεώνει την κυβέρνηση να πραγματοποιεί μη δεσμευτικό δημοψήφισμα όταν μια πρόταση πολιτών που συγκεντρώνει τουλάχιστον 300.000 υπογραφές κατατίθεται στην Εκλογική Επιτροπή.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τσικίνιο ευχήθηκε Καλό Πάσχα με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας (pic)
- Ντάνιελ Κρεγκ – Ρέιτσελ Βαις: Στην περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Κωνσταντίνο Γλυφάδας
- Πώς ο φόβος ότι η ΑΙ θα μας πάρει τις δουλειές μάς αρρωσταίνει – μη ειρωνικά
- Χωρίς προβλήματα η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα
- Στις 24 Απριλίου η επίσημη επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα
- Νέα σενάρια για Πίτερς: «Στο… κόλπο και η Φενέρμπαχτσε»
