
Brexit: Στις 8 Νοεμβρίου ξεκινά ο έκτος γύρος των διαπραγματεύσεων
Ο επόμενος κύκλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας για τους όρους του "διαζυγίου" τους θα ξεκινήσει την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, που είναι αρμόδιος για το Brexit.
Ο επόμενος κύκλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας για τους όρους του “διαζυγίου” τους θα ξεκινήσει την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, που είναι αρμόδιος για το Brexit.
Ο Ντέιβις είπε ότι οι διαπραγματευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη της επόμενης εβδομάδας και την Παρασκευή θα συναντηθούν με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, τον Μισέλ Μπαρνιέ, στο πλαίσιο του έκτου γύρου της διαδικασίας που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο.
«Δεν καθυστερούμε τη διαδικασία. Προσκάλεσα τον κ. Μπαρνιέ να έρθει αύριο στο Λονδίνο αλλά δεν μπορούσε λόγω μιας άλλης υποχρέωσής του», εξήγησε ο υπουργός μιλώντας στην Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ένωση της Βουλής των Λόρδων.
«Τους προτείναμε να ξεκινήσουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεν μπορούσαν. Επομένως, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις κατά το δεύτερο μισό της επόμενης εβδομάδας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το Λονδίνο επιθυμεί να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες.
ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 15-12: Έκαναν το 1-0 στους τελικούς οι Ερυθρόλευκοι
- Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή
- «Εραστές χωρίς σεξ» – Ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν κατέρρευσε όταν πέθανε η Ιζαμπέλα Μπλόου
- Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης 67χρονου τουρίστα στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
- Έρευνα για διαφθορά με πρωταγωνιστή τον Θαπατέρο – Τι βρέθηκε στο χρηματοκιβώτιό του
- Κ. Καραμανλής: Κεραυνοί για «παράνομες ή τυπικά νομιμοφανείς» υποκλοπές και για «εμμονή των κρατούντων» στις εκπτώσεις στις δημοκρατικές αξίες
