Τούρκοι και Κινέζοι αγοράζουν σπίτι στην Αθήνα για την Golden Visa [Βίντεο]
Το ελληνικό πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής (Golden Visa Program) σε πολίτες τρίτων χωρών παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό ανοδικές τάσεις. Στο in.gr μίλησε ο Αλέξανδρος Ρισβάς που εξειδικεύεται στην παροχή νομικών υπηρεσιών σε πολίτες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης ως προς την κατοχύρωση της Golden Visa.
Το ελληνικό πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής (Golden Visa Program) σε πολίτες τρίτων χωρών παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό ανοδικές τάσεις.
Το πρόγραμμα, προσφέρει το δικαίωμα μόνιμης άδειας διαμονής σε ξένους μη-ευρωπαίους επενδυτές και στα μέλη της οικογένειάς τους με την αγορά ακινήτου/των τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Ήδη, μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 4.000 μη-ευρωπαίοι πολίτες έχουν ωφεληθεί του προγράμματος και κατέχουν την ελληνική Golden Visa.
Στο in.gr μίλησε ο Αλέξανδρος Ρισβάς εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας ΡΙΣΒΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ που εξειδικεύεται στην παροχή νομικών υπηρεσιών σε πολίτες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης ως προς την κατοχύρωση της Golden Visa.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από το 2013 έως σήμερα, έχουν εισρεύσει στην χώρα παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό το οποίο όμως θεωρείται μικρό αν αναλογιστεί κανείς ότι σε ανταγωνιστικά προγράμματα με το δικό μας, όπως αυτά της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, μόνο το 2016 δαπανήθηκε ποσό άνω των 6 δισεκατομμυρίων.
Παρ’ όλα αυτά, γίνονται προσπάθειες για την περαιτέρω προσέλκυση τέτοιων επενδυτών είτε μέσω ιδιωτικών ενεργειών είτε μέσω της βοήθειας του Οργανισμού Enterprise Greece.
Ορέστης Καρύπης
in.gr
- Ανδρουλάκης: Δουλειά, όχι επικοινωνία, για να γίνουμε κυβέρνηση – Στις 27-29 Μαρτίου το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
- Ζάκυνθος: 14χρονος μαθητής πήγε στο σχολείο με πιστόλι
- Μακρόν: «Προτιμάμε τον σεβασμό από τους νταήδες» – Η Ευρώπη να εξετάσει τη χρήση του «εμπορικού μπαζούκα»
- Στο «σημείο μηδέν» ξανά οι έρευνες για την Λόρα – Τι αναζητούν οι αστυνομικοί
- LIVE: Καϊράτ – Κλαμπ Μπριζ
- Περισσότερες απορίες, παρά απαντήσεις από την ΑΑΔΕ για την παραίτηση των ελεγκτών του ΟΠΕΚΕΠΕ


