Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων (KΔΑΠ) της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «Αποστολή», επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την παρουσία του στο Ε’ Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος επίσης επισκέφθηκε το KΔΑΠ που φέρει και το όνομά του. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο γενικός διευθυντής της «Αποστολή», Κώστας Δήμτσας και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Στην κατ’ ιδίαν επαφή που είχαν πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο, επιβεβαιώθηκε η σημασία της αποτελεσματικής λειτουργίας των διακριτών ρόλων στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας ως παράγοντας εθνικής και κοινωνικής συνοχής.

Ιδιαίτερη στιγμή της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο KΔΑΠ αποτέλεσε η συντάντησή του με τα παιδιά που παρακολουθούν προγράμματα του κέντρου, στα οποία μοίρασε δώρα.

Στο γεύμα που παρέθσε ο Μητροπολίτης Μάξιμος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τη Μητρόπολη Ιωαννίνων και την «Αποστολή» για τη στήριξη που προσφέρουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Εμείς εργαζόμαστε για να άρουμε τις ανισότητες, αλλά η συμπληρωματική συνεισφορά της «Αποστολής» και της Εκκλησίας σε αυτή την προσπάθεια, που πρέπει κατά κύριο λόγο να αναλαμβάνει το κράτος, είναι ανεκτίμητη», τόνισε.

in.gr