
Τζόνσον: Θα τηρηθεί η συμφωνία μεταξύ Δύσης και Ιράν παρά τη στάση των ΗΠΑ
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συμφωνία μεταξύ της Δύσης και του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα θα επιβιώσει παρά την απόφαση των ΗΠΑ να μην επιβεβαιώσουν τη συμμόρφωση της Τεχεράνης, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συμφωνία μεταξύ της Δύσης και του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα θα επιβιώσει παρά την απόφαση των ΗΠΑ να μην επιβεβαιώσουν τη συμμόρφωση της Τεχεράνης, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον.
Μιλώντας σε ένα συνέδριο εξωτερικής πολιτικής στο Λονδίνο, ο Τζόνσον τόνισε ότι η στρατιωτική επιλογή θα πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κανείς δεν επιθυμεί οι εντάσεις με την Πιονγκγιάνγκ να επιλυθούν με αυτό τον τρόπο.
«Δεν πιστεύω ότι κανείς θα επιθυμούσε τη στρατιωτική επιλογή για την επίλυση του προβλήματος αυτού», ανέφερε στην ομιλία του.
«Ωστόσο ξεκάθαρα (…) η πιθανότητα αυτή θα πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον θεωρητικά στο τραπέζι», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά το Brexit, o Τζόνσον κάλεσε «τους φίλους και τους εταίρους» της χώρας του στις Βρυξέλλες να προχωρήσουν στις συζητήσεις τους για τη μελλοντική εμπορική τους σχέση με το Λονδίνο, προσθέτοντας ότι και οι δύο πλευρές τώρα χρειάζεται να σκεφτούν δημιουργικά για να βρουν μια λύση.
«Ταπεινά, προτείνω στους φίλους και εταίρους μας στις Βρυξέλλες να προχωρήσουν», είπε χαρακτηριστικά.
«Θα πρέπει να προχωρήσουν και να αρχίσουν να σκέφτονται το μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι και οι δύο μπορούμε να σκεφτούμε πολύ δημιουργικά και πολύ θετικά για το πώς να καταλήξουμε σε έναν διακανονισμό που θα ταιριάζει στους πολίτες και των δύο πλευρών», σημείωσε ο Τζόνσον.
ΑΠΕ/Reuters,in.gr
- Αμερικανική επίθεση στην πόλη – λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν
- Η Βολιβία ανοίγει τον δρόμο για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους
- Σύλληψη και αυτόφωρο για μέλος του Ρουβίκωνα λίγες μέρες πριν την δίκη του
- Η φον ντερ Λάιεν συζήτησε με τον Ζελένσκι για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και τα εξοπλιστικά
- Conference League: Η απονομή του τροπαίου στην Κρίσταλ Πάλας (vid)
- Οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν κανένα κρούσμα Έμπολα να εισέλθει στη χώρα – Σχεδιάζουν μονάδα καραντίνας στην Κένυα


