Πάνω από χίλια προσφυγόπουλα Ροχίνγκια περνούν καθημερινά στο Μπαγκλαντές
Σε απελπιστική ανάγκη βοήθειας βρίσκονται τα παιδιά των προσφύγων Ροχίνγκια σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία για την προστασία των παιδιών των Ηνωμένων Εθνών. Από τα τέλη Αυγούστου οπότε και ξεκινησε ο μαζικός ξεριζωμός των απάτριδων Ροχίνγκια από την Μιανμάρ, 12.000 παιδιά περνούν τα σύνορα κάθε εβδομάδα, από την πολιτεία Ρακίν προς το Μπαγκλαντές.
Σε απελπιστική ανάγκη βοήθειας βρίσκονται τα παιδιά των προσφύγων Ροχίνγκια σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία για την προστασία των παιδιών των Ηνωμένων Εθνών.
Από τα τέλη Αυγούστου οπότε και ξεκινησε ο μαζικός ξεριζωμός των απάτριδων Ροχίνγκια από την Μιανμάρ, 12.000 παιδιά περνούν τα σύνορα κάθε εβδομάδα, από την πολιτεία Ρακίν προς το Μπαγκλαντές.
Ο αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 1.200 με 1.800 παιδιά ημερησίως και όπως τονίζει η UNICEF, χρήζουν άμεσης φροντίδας. Ανυπολόγιστος δε, είναι ο αριθμός των παιδιών που κινδυνεύουν από μολυσματικές ή άλλες ασθένειες, ασιτία αλλά και από το να πέσουν θύματα διακινητών.
Εκατοντάδες παιδιά είναι ασυνόδευτα. Πρόκειται για ορφανά ή παιδιά τα οποία στέλνουν οι γονείς τους στο γειτονικό Μπαγκλαντές προκειμένου να γλιτώσουν από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων της Μιανμάρ.
Οι Ροχίνγκια αποτελούν μουσουλμανική μειονότητα της βουδιστικής Μιανμάρ και ζουν χωρίς πατρίδα, κυνηγημένοι από τον βιρμανικό στρατό. Πάνω από μισό εκατομμύριο έχουν ήδη κάνει το εξαιρετικά επισφαλές ταξίδι φυγής.
in.gr
- Έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ – Γαλλία και Βρετανία αρνούνται ότι ήξεραν για την επίθεση στο Ιράν
- Η αντίδραση της Ρωσίας και της Κίνας στην επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
- Ιράν: Απειλεί να μην αγωνιστεί στο Μουντιάλ μετά τις επιθέσεις!
- Οβιέδο – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: «Απόδραση» στις καθυστερήσεις για τους «ροχιμπλάνκος»
- ΗΠΑ: Η έλλειψη σοβαρότητας του Ιράν στις συνομιλίες δεν άφησαν άλλη επιλογή στον Τραμπ παρά να επιτεθεί
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]
