Πακιστανοί στρατιώτες απελευθέρωσαν οικογένεια Αμερικανών, που κρατούσαν οι Ταλιμπάν
Πακιστανοί στρατιώτες απελευθέρωσαν τη Πέμπτη οικογένεια από τη Β. Αμερική, η οποία βρισκόταν υπό ομηρία από αφγανούς Ταλιμπάν. «Θετική» χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ο Τραμπ, για τις σχέσεις των δύο χωρών.
Πακιστανοί στρατιώτες απελευθέρωσαν τη Πέμπτη οικογένεια από τη Β. Αμερική, η οποία βρισκόταν υπό ομηρία από αφγανούς Ταλιμπάν.
Ο Καναδός Τζόσουα Μπόιλ και η αμερικανίδα σύζυγός του Καιτλάν Κόλμαν απήχθησαν στο Αφγανιστάν το 2012, κατά τη διάρκεια ταξιδιού. Κατά τη διάρκεια της ομηρίας τους, απέκτησαν τρία παιδιά.
Απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης του πακιστανικού στρατού, κοντά στα αφγανικά σύνορα.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως μια «θετική στιγμή» στους δεσμούς ΗΠΑ και Αφγανιστάν, ενώ πρόσθεσε ότι «η συνεργασία του πακιστανικού κράτους αποτελεί σημάδι ότι τιμά τη θέληση των ΗΠΑ να προσπαθήσει για περαιτέρω ασφάλεια στην περιφέρεια».
Ο πακιστανικός στρατός είπε ότι στην επιχείρηση βοήθησαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες συνέβαλαν στον εντοπισμό της πενταμελούς οικογένειας.
Σε επίσημη ανακοίνωσή του, τόνισε ότι «η επιτυχία υποδηλώνει την καίρια σημασία της έγκαιρης πληροφορίας και της δέσμευσης του Πακιστάν για ένωση των δυνάμεων με σκοπό την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού.
in.gr
- Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γιώργος Τσαγκαράκης
- ΚΚΕ για Φλωρίδη και Άρειο Πάγο: Αποδέχονται την de facto μετατροπή της δίκης σε «κεκλεισμένων των θυρών»
- ΣΥΡΙΖΑ: Άρρηκτα συνδεδεμένο με το «μηχανισμό» του Μεγάρου Μαξίμου το σκάνδαλο των υποκλοπών
- Άρης: Με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο και τον θρύλο της Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ ο Ρίτσαρντ Σιάο
- Ο Γιώργος Μαργώνης αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος Ευρώπης της Philip Morris International με ευθύνη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
- Με φωτοβολταϊκά και αντλίες θερμότητας απαντά η Βρετανία στην ενεργειακή κρίση
