
Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου ζητεί η ΝΔ
«Δεν έχουμε κάνεναν λόγο να βάλουμε τους διεμφυλικούς στο περιθώριο [...] είναι κατ΄αρχάς ένα ζήτημα ανθρωπιάς» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ωστόσο προσθέτει ότι «το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρα πολλές ακρότητες και υπερβολές». Η ΝΔ κατέθεσε προτάσεις και επιφυλάχθηκε για τη στάση που θα τηρήσει. Όπως επισημαίνει ο Κ.Χατζηδάκης: «Στην Ολομέλεια θα δούμε τις αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση και αναλόγως θα πράξουμε».
«Δεν έχουμε κάνεναν λόγο να βάλουμε
τους διεμφυλικούς στο περιθώριο […] είναι κατ΄αρχάς ένα ζήτημα
ανθρωπιάς» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ωστόσο προσθέτει ότι «το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή ο
ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρα πολλές ακρότητες και υπερβολές».
Η ΝΔ κατέθεσε προτάσεις και επιφυλάχθηκε
για τη στάση που θα τηρήσει. Όπως επισημαίνει ο Κ.Χατζηδάκης: «Στην Ολομέλεια θα
δούμε τις αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση και αναλόγως θα πράξουμε».
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για την ταυτότητα φύλου, αλλά για άτομα άνω των 18 ετών.
Επιπλέον, μιλώντας στην Real News, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται στο Συνέδριο της ΝΔ, λέγοντας ότι «στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων θα ασχοληθούμε με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και όχι με ιδεολογικά θέματα»
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρεται στους στόχους του Συνεδρίου και της ΝΔ μέσα από τις διαδικασίες του, τονίζοντας ότι «ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρα της Νέας Δημοκρατίας. Ανοίγουμε το βήμα και αφήνουμε πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ».
Στο ερώτημα αν «πιο ακραίες φωνές, κάποιοι σε αυτές βάζουν ακόμα και τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη, χωρούν στη ΝΔ», αναφέρει ότι πρόκειται για ένα «πλατύ κόμμα» που έχει φυσικά βουλευτές «με διαφορετικό ύφος και ταπεραμέντο», για να σημειώσει πως «ωστόσο όσοι είμαστε μέσα στο κόμμα δεσμευόμαστε από τις ιδεολογικές αρχές και τις θέσεις του».
Συμπληρώνει ότι η ΝΔ είναι το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα και ότι «επειδή πρόεδρο της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αναμφίβολα αστεία η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τον χαρακτηρίσει τάχα ακροδεξιό».
Ερωτηθείς για την συνεχιζόμενη ενασχόληση της ΝΔ με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει: «Ο κ. Καμμένος επαναφέρει τον εαυτό του στη δημοσιότητα με όσα πράττει και όσα λέει. Τη μία συνομιλεί με ισοβίτες και την άλλη πάει στο καζίνο. Είναι εικόνα υπουργού αυτή; Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή; Ευτελίζονται όλοι μαζί! Και ο κ. Καμμένος παίρνει στον λαιμό του τον κ. Τσίπρα. Διότι ο πρωθυπουργός έσπευσε να καλύψει πλήρως τον υπουργό του». Προσθέτει ότι «το θέμα, κυρίως, είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, που ανέχεται όλα αυτά».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει για 15 μέρες το Μετρό – Πότε διακόπτεται η κυκλοφορία
- Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Ευθεία υπονόμευση της διάκρισης των εξουσιών, στο τραπέζι και η πρόταση δυσπιστίας
- Ο Móglaí Bap των Kneecap μιλάει για την αυτοκτονία της μητέρας του
- Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ μπήκαν σε αυτόν τον πόλεμο χωρίς καμία στρατηγική είπε ο Μερτς
- Από καλοκαίρι σε καλοκαίρι νέα δεδομένα για τον Γκονζάλο Γκαρσία στη Ρεάλ
- Παγκράτι: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στην 23χρονη για μια θέση πάρκινγκ – Κρυβόταν για να περάσει το αυτόφωρο

