ΕΦΚΑ: Επιβεβαιώνεται το τεχνητό πλεόνασμα εις βάρος των συνταξιούχων
Δίκοπο μαχαίρι για την κυβέρνηση αποτελεί η στάση πληρωμών στην απονομή συντάξεων σε 300.000 δικαιούχους, στην οποία βασίζονται το φουσκωμένο πρωτογενές πλεόνασμα του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2018 και οι σχεδιασμοί για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος. Τι ομολογεί ο διοικητής του ΕΦΚΑ στην επιστολή που παρουσιάζουν «Τα Νέα».
Δίκοπο μαχαίρι για την κυβέρνηση αποτελεί η στάση πληρωμών στην απονομή συντάξεων σε 300.000 δικαιούχους, στην οποία βασίζονται το φουσκωμένο πρωτογενές πλεόνασμα του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2018 και οι σχεδιασμοί της για χορήγηση κοινωνικού μερίσματος.
Οχι μόνο εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι περιμένουν ώς τρία χρόνια τη συρρικνωμένη σύνταξή τους -πληρώνοντας με έως και 2 δισ. ευρώ τις καθυστερήσεις στη απονομή των συντάξεων-, αλλά ήδη η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με απειλές για την ομαλή χρηματοδότησή της από τους δανειστές.
Επιστολή του διοικητή του ΕΦΚΑ Αθανάσιου Μπακαλέξη, την οποία παρουσιάζουν σήμερα «Τα Νέα», συνιστά ομολογία των τεράστιων καθυστερήσεων στην απονομή των συντάξεων, από τις οποίες έχει φουσκώσει το πλεόνασμα, αλλά θέτουν σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της χώρας όπως αναγνωρίζει ο ίδιος ο διοικητής του ΕΦΚΑ.
Διαβάστε περισσότερα στα «Νέα»
in.gr
- Κλειστά τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Στήριξη στον αγώνα των αγροτών
- Χάνει τη μπάλα η εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα αλλά χωρίς σύλληψη η κατάθεση «Φραπέ» – «Δεν έχουμε αρμοδιότητα», λέει η πλειοψηφία
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ μας πιέζουν για «ελεύθερη οικονομική ζώνη» – «Θα χρειαστούν εκλογές ή δημοψήφισμα»
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς
- «Είναι βαθιά λάθος»: Το Nemo επιστρέφει το τρόπαιο της Eurovision λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ
- Ο Ολυμπιακος φτιάχνει με νίκη ωραίο μονοπάτι


