Φρένο στις αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ βάζει η «χρέωση προμηθευτών»
Καθοριστικής σημασίας προκειμένου να μειωθεί μέχρι μηδενισμού το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και παράλληλα να μην γίνουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, θεωρούν παράγοντες του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τη συνέχιση της χρέωσης προμηθευτή
Καθοριστικής σημασίας προκειμένου να μειωθεί μέχρι μηδενισμού το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και παράλληλα να μην γίνουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, θεωρούν παράγοντες του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τη συνέχιση της χρέωσης προμηθευτή.
Ανθρωποι της αγοράς των ΑΠΕ, εξηγούν ότι από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή της ρύθμισης για τη χρέωση των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας που θεσπίστηκε με το νόμο Ν.4414/16, αυτή έχει ήδη οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ. Μάλιστα αναμένεται ότι μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου το έλλειμμα θα μηδενιστεί λογιστικά μέχρι και το τέλος του 2017.
Η μέθοδος αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το έλλειμμα δίχως να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, όπως συνέβαινε στο παρελθόν μέσω των διαδοχικών αυξήσεων του ΕΤΜΕΑΡ. Ταυτόχρονα συνέβαλε ώστε να συγκρατηθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών των ΑΠΕ (σ.σ. το πρόβλημα παραμένει μεγάλο καθώς οι καθυστερήσεις φτάνουν τους πέντε μήνες) και να αποφευχθούν κι άλλες αναδρομικές περικοπές των τιμών στα εν λειτουργία έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Στη χρέωση προμηθευτή διαμρτύρεται η ΔΕΗ υποστηρίζοντας ότι το μέτρο έχει προκαλέσει ζημιές στην εταιρεία, ωστόσο οι παραγωγοί ΑΠΕ ανταπαντούν πως η συνέχιση της εφαρμογής της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι εκ των ων ουκ άνευ προκειμένου να επέλθει μόνιμη εξισορρόπηση στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ. Ο στόχος είναι μελλοντικά να οδηγηθούμε ακόμη και σε μείωση του ΕΤΜΕΑΡ αλλά και να δημιουργηθεί ασφάλεια για τις επενδύσεις ΑΠΕ.
- Ποιος ήταν ο Λεονίντ Ραντβίνσκι, ο μυστικοπαθής ιδιοκτήτης του OnlyFans
- Fuel pass: Ολες οι λεπτομέρειες για την επιδότηση
- Συγκινητικό βίντεο: Προπονητής πήγε στη συνέντευξη Τύπου αγκαλιά με τον γιο του που έχει σύνδρομο Down (vid)
- Η ΕΕ εκφράζει ανησυχία για καταγγελίες περί διαρροής ευαίσθητων δεδομένων από την Ουγγαρία προς τη Ρωσία
- Σταντάλ: Ένας επικούρειος και σκεπτικιστής γραφομανής
- ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση επιλέγει με τα νέα μέτρα να αγνοήσει πλήρως τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»
