Βούτσης: «Δεν είμαστε της ίδιας μήτρας και διαδρομής με τους ΑΝΕΛ»
Ο Πρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι παρά τις διαφορές «θα πάμε ως το τέλος με τον Καμμένο», ενώ διαπιστώνει σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες στο θέμα της λαθρεμπορίας του πετρελαίου.
Σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες ως προς το μείζον θέμα της λαθρεμπορίας του πετρελαίου εντοπίζει ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης στη συνέντευξη που ακολουθεί, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση το έθετε με μεγάλη έμφαση.
«Είναι μια προφανής καθυστέρηση η οποία βαρύνει πλέον και εμάς και δεν βαρύνει μόνο τις προγενέστερες καταστάσεις που είχαν θεμελιώσει αυτό το καθεστώς» δηλώνει.
Οσον αφορά την αναδίπλωση των ΑΝΕΛ σε κρίσιμα για την κοινοβουλευτική συνοχή της πλειοψηφίας νομοσχέδια, όπως η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, θεωρεί ότι δεν είναι αποτέλεσμα συμψηφισμού για τη στήριξη που παρείχε ο Αλ. Τσίπρας στον Π. Καμμένο, αλλά στοιχείο «μετάβασης και ωρίμανσης» του κόμματος του υπουργού Αμυνας, για τον οποίο δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευθεί μέχρι τέλους μαζί του.
Πάντως, θεωρεί φυσιολογικές τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της «συγκατοίκησης» και δηλώνει: «Δεν είμαστε ούτε της ίδιας μήτρας ούτε της ίδιας διαδρομής με τους ΑΝΕΛ». Παράλληλα ασκεί κριτική στη ΝΔ για συνύπαρξη ακροδεξιών, κεντροδεξιών και νεοφιλελεύθερων εκφάνσεων στο εσωτερικό της.
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Νίκου Βούτση στον Λάμπρο Σταυρόπουλο στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ που κυκλοφορεί στα περίπτερα
in.gr
- Πετρέλαιο: Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές περί τα 100 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές αγορές
- Σλοβενία: Παράνομες ηχογραφήσεις με περιστατικά διαφθοράς κυκλοφορούν πριν από τις εκλογές
- Αφγανιστάν: «Εκατοντάδες νεκροί» από βομβαρδισμό του Πακιστάν σε κλινική αποτοξίνωσης στην Καμπούλ
- Ιράν: Ο Βανς απαντά για το εάν έχει επιφυλάξεις σχετικά με τον πόλεμο
- Ιράν: Διακριτικές επαφές του ΟΗΕ για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς δημόσιες ανακοινώσεις
- Κούβα: Η κυβέρνηση Τραμπ απαιτεί να αποχωρήσει από την εξουσία ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ