Μέρκελ: Eυρεία συναίνεση Γερμανίας – Γαλλίας για το μέλλον της EE
Την «ευρεία συναίνεση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας» για το μέλλον της Ευρώπης επισήμανε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από την συνάντησή της στο Ταλίν με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Την «ευρεία συναίνεση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας» για το μέλλον της Ευρώπης επισήμανε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από την συνάντησή της στο Ταλίν με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
«Υπάρχει μια ευρεία συναίνεση μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας. Θα πρέπει φυσικά να συνεχίσουμε τις συνομιλίες για τις λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει ακίνητη, θα πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται», δήλωσε στους δημοσιογράφους, σε μια πρώτη της αντίδραση στην ομιλία του Γάλλου προέδρου που παραχώρησε την Τρίτη για τη μελλοντική διαμόρφωση της Ευρώπης γύρω από το γαλλο-γερμανικό δίδυμο.
Η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι ο Μακρόν ξεκαθάρισε ότι Γερμανία και Γαλλία επιθυμούν να συνεργαστούν στενά για την εναρμόνιση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και για την νομοθεσία περί αφερεγγυότητας.
«Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ θετικό. Παρατηρώ μια καλή βάση στην ομιλία του γάλλου προέδρου για την Γαλλία και την Γερμανία να συνεργαστούν ενταντικά στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τι λέει ο Δήμος Βριλησσίων για την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου στην περιφερειακή Αιγάλεω
- Πολωνία-Ιταλία: Η Βαρσοβία και η Ρώμη λένε ότι δεν θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Για μόνιμη λύση στην υδροδότηση της Αίγινας μέσα στον Φεβρουάριο κάνει λόγο ο Υφυπουργός Εσωτερικών
- Ναρκωτικά: Νεαρός συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» με πάνω από οκτώ κιλά κάνναβη στην κατοχή του
- Η Νέα Αριστερά στο πλευρό των αγροτών: Όχι στην εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου
- «Ο Χέιζ-Ντέιβις δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την απόφασή του»