Ιταλία: Παιδοκτόνος ίσως δεν καταδικαστεί σε ισόβια, γιατί το παιδί ήταν θετό
Σειρά αντιδράσεων και προβληματισμών αναμένεται να προκαλέσει απόφαση του ιταλικού Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας ένας παιδοκτόνος πατέρας μπορεί να μην καταδικασθεί σε ισόβια, λαμβάνοντας υπόψη ότι το παιδί του ήταν θετό.
Σειρά αντιδράσεων και προβληματισμών αναμένεται να προκαλέσει απόφαση του ιταλικού Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας ένας παιδοκτόνος πατέρας μπορεί να μην καταδικασθεί σε ισόβια, λαμβάνοντας υπόψη και το ότι το παιδί του ήταν θετό.
Οι ανώτατοι δικαστές όρισαν ότι η δίκη θα πρέπει να επαναληφθεί, κάνοντας δεκτή την προσφυγή του δολοφόνου. Πρόκειται για τον 57χρονο Μολδαβό Αντρέι Τάλπις, ο οποίος στις 26 Νοεμβρίου του 2016, στην πόλη Ούντινε του ιταλικού βορρά, μαχαίρωσε θανάσιμα τον υιοθετημένο γιο του, 19 ετών.
Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρει ότι νομικά η απόφαση βασίζεται στο ότι ενώ για το Αστικό Δίκαιο τα θετά παιδιά έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα φυσικά τέκνα, δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο για το Ποινικό Δίκαιο, το οποίο προβλέπει ότι σε περίπτωση παιδοκτονίας, αν το θύμα είναι φυσικό παιδί, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη επιπλέον επιβαρυντικά στοιχεία.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ζελένσκι: Ανάρτησε βίντεο από τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις πριν από τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Φενέρμπαχτσε: Τραυματίστηκε ο Ζάγκαρς και χάνει το ματς με τον Ολυμπιακό
- Ισπανία: Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες κοντά στη Μάλαγα, στα νότια της χώρας
- Μαρινάκης: Επικοινωνιακή ρελάνς με επίκληση τη «διάθεση διαλόγου» από αγρότες – Καμία δέσμευση για τα αιτήματα
- Αλαβάνος: Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των αγροτών γιατί είναι αγώνας επιβίωσης
- «Άλλαζα αυτοκίνητα κάθε δύο εβδομάδες»: Ο Σώτης Βολάνης δεν μετανιώνει για την ακριβότερη αγορά της ζωής του