Ανησυχία από την ανοδική πορεία της ιλαράς – 30 κρούσματα σε μια βδομάδα
Ανησυχία προκαλεί η ανοδική πορεία της ιλαράς στην Ελλάδα. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα καταγράφηκαν 30 κρούσματα της νόσου. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί 196 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν.Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών).
Ανησυχία προκαλεί η ανοδική πορεία της ιλαράς στην Ελλάδα. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα καταγράφηκαν 30 κρούσματα της νόσου.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί 196 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν.Ελλάδα.
Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
«Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. Στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από ιλαρά», σημειώνεται.
Από τα 196 κρούσματα, τα 165 είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένα, τα 26 πιθανά, και τα πέντε ενδεχόμενα με συμβατή κλινική εικόνα.
Έλενα Φυντανίδου
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Η πλούσια Αρκτική μήλον της έριδος για ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία

