Αβραμόπουλος: Αν καταρρεύσει η Σέγκεν, αρχίζει το τέλος της Ευρώπης
Την ανάγκη να προστατευθεί πάση θυσία η Ζώνη Σένγκεν ξεκαθάρισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Την ανάγκη να προστατευθεί πάση θυσία η Ζώνη Σένγκεν ξεκαθάρισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Αν καταρρεύσει η Ζώνη Σένγκεν αρχίζει το τέλος της Ευρώπης», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενώ σημείωσε ότι «υπάρχουν κάποιες τάσεις που μας ανησυχούν».
Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε τη συμβολή της Ελλάδος στο προσφυγικό. «Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν δύο χρόνια πριν, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αλλά πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός σημείωσε την κοινή στάση και θέση της Ευρώπης στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ πρόσθεσε πως «η Ελλάδα βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή».
«Το χαρτοφυλάκιό σας έχει αναδειχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι η κρίση δεν αφορά μόνο τις χώρες υποδοχής αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.
in.gr
- Μπετονιέρα παρέσυρε πεζή στη Νέα Ιωνία – Στο νοσοκομείο η γυναίκα
- Η όπερα Last Days δεν κοιτάει τη ζωή αλλά τον μύθο και τους δαίμονες του Κερτ Κομπέιν
- Πρωτοχρονιά στο μεγάλο Λιμάνι
- Απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών σε εγκαταλελειμμένο ακίνητο στην Άνω Πεύκη
- Κρήτη: Συναγερμός για φωτιά σε εργοτάξιο ξενοδοχείου στον Ανισαρά
- Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η ηλικιωμένη που νοσηλευόταν μετά τη φωτιά σε διαμέρισμα στην Κάτω Τούμπα
