Επέκταση του φυσικού αερίου σε νέες πόλεις
Τη δημιουργία νέων δικτύων φυσικού αερίου σε όλη την ελληνική επικράτεια προοιωνίζεται η επέλαση νέων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων από τις τρεις εταιρείες διανομής.
Τη δημιουργία νέων δικτύων φυσικού αερίου σε όλη την ελληνική επικράτεια προοιωνίζεται η επέλαση νέων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων από τις τρεις εταιρείες διανομής. Δίπλα στα προγράμματα που είναι ήδη σε εξέλιξη, προ των πυλών βρίσκονται και νέες μεγάλες επενδύσεις.
Ειδικότερα, αύξηση του δικτύου φυσικού αερίου κατά 20% προβλέπει το «Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2017-2021» της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ). Αντιστοίχως, το πλάνο ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής), για την ίδια περίοδο, περιλαμβάνει 18.000 παροχές, 100 χλμ. τεχνικά έργα και ανάπτυξη δικτύου. Αυτά ανακοινώθηκαν στην ημερίδα για το φυσικό αέριο που διοργάνωσε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου το ΤΕΕ.
Όσο για την υπόλοιπη χώρα η ΔΕΔΑ ΑΕ (Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος) προτίθεται να επενδύσει 142 εκατ. ευρώ σε ανάπτυξη δικτύων προκειμένου να δημιουργήσει νέες αγορές αερίου, σε πρώτη φάση (2018 – 2021) σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα, σε δεύτερη φάση (2019 – 2023) σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Δυτική Μακεδονία και σε τρίτη φάση (2020 – 2023) σε Ήπειρο, Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.
Διαβάστε αναλυτικά στο tovima.gr
in.gr
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης «ανοίγεται» στα αριστερά του, ο Δούκας «δεν κάνει πίσω» και ο Γερουλάνος (ξανά) μιλά για τη «βελόνα»
- Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στις Αχαρνές – Καπνοί και αλυσιδωτές εκρήξεις
- Αυτοδύναμη είναι σήμερα μόνο η ανάγκη πολιτικής αλλαγής
- Τα «παιδικά» που μας μεγάλωσαν ήταν του Ρότζερ Άλερς: Πέθανε ο συν-σκηνοθέτης του «Βασιλιά των Λιονταριών»
- ΑΕΚ: Καρέ τερμάτων μετά από 25χρόνια – Ο Γιόβιτς έγραψε ιστορία κόντρα στον Παναθηναϊκό (pics, vids)
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Οι ημερομηνίες για τις πληρωμές


