Ο ενεργειακός τομέας εν όψει γ’ αξιολόγησης στη συνάντηση Μοσκοβισί-Σταθάκη
Θέματα που σχετίζονται με την τρίτη αξιολόγηση συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη, στις Βρυξέλες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Σταθάκης σε συνάντηση με τον Επίτροπο Π.Μοσκοβισί, δεδομένου και ότι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνεται στα βασικά προαπαιτούμενα.
Θέματα που σχετίζονται με την τρίτη αξιολόγηση συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη, στις Βρυξέλες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη.
Το βασικό ζήτημα του ενεργειακού τομέα που σχετίζεται με την τρίτη αξιολόγηση αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικότερα τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ, καθώς και την πώληση λιγνιτικών μονάδων που αντιστοιχούν στο 40% του υφιστάμενου δυναμικού παραγωγής και ορυχείων.
- Αυστραλία: Εκκληση για αυτοσυγκράτηση απευθύνουν οι Αρχές ενόψει της επίσκεψης Χέρτσογκ
- Ουκρανία: Ικανοποίηση Τραμπ για την πορεία των συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου
- Βολιβία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων
- Ιράν: Ο Τραμπ χαιρετίζει τις «πολύ καλές» συνομιλίες που θα συνεχιστούν «την επόμενη εβδομάδα»
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της