Ο κυκλώνας Μαρία πλήττει το Σεντ Κρουά, απειλεί το Πουέρτο Ρίκο [βίντεο]
Η Μαρία, ο δεύτερος κυκλώνας κατηγορίας 5 που πλήττει την Καραϊβική μέσα στον Σεπτέμβριο, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου στη Γουαδελούπη και πλέον πλήττει το Σεντ Κρουά στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, ενώ απειλεί επίσης το Πουέρτο Ρίκο, αφού προκάλεσε τεράστιες υλικές καταστροφές στη μικροσκοπική Δομίνικα.
Η Μαρία, ο δεύτερος κυκλώνας κατηγορίας 5 που πλήττει την Καραϊβική μέσα στον Σεπτέμβριο, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου στη Γουαδελούπη και πλέον πλήττει το Σεντ Κρουά στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, ενώ απειλεί επίσης το Πουέρτο Ρίκο, αφού προκάλεσε τεράστιες υλικές καταστροφές στη μικροσκοπική Δομίνικα.
Το μάτι του κυκλώνα, ο οποίος παραμένει στο ανώτατο επίπεδο της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, βρισκόταν πριν από λίγη ώρα περίπου 35 χλμ. νοτιοανατολικά του Σεντ Κρουά, με ανέμους ταχύτητας 280 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).
Η περιοχή επλήγη πριν από λίγες ημέρες από τον κυκλώνα Ίρμα, μια από τις πιο σφοδρές καταιγίδες που έχουν καταγραφεί ποτέ στον Ατλαντικό. Ο κυκλώνας Ίρμα προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε πολλά μικρά νησιά, ανάμεσά τους στη Μπαρμπούντα, στα νησιά του Αγίου Θωμά και του Αγίου Ιωάννη των Παρθένων Νήσων. Προκάλεσε επίσης τεράστιες καταστροφές στην Κούβα και στη Φλόριντα. Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανήλθε σε τουλάχιστον 84 νεκρούς.
Στο Σεντ Κρουά, που δεν επλήγη από τον κυκλώνα Ίρμα την 6η Σεπτεμβρίου, ζουν περίπου 55.000 μόνιμοι κάτοικοι, περίπου οι μισοί από το σύνολο του πληθυσμού των Παρθένων Νήσων.
Ο κυκλώνας Μαρία θα περάσει από το Πουέρτο Ρίκο την Τετάρτη και βόρεια από τις βορειοανατολικές ακτές της Δομινικανής Δημοκρατίας το βράδυ της Τετάρτης και την Πέμπτη, σύμφωνα με το NHC.
Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει εκτίμηση του εάν ο κυκλώνας Μαρία θα πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ καθώς θα κινείται προς βορρά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Ορατές και αόρατες κόντρες για τα ψηφοδέλτια, η νέα «φρουρά» στελεχών και οι προκριματικές του Δούκα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Μιλέι: Θέλει να ιδρύσει συμμαχία για να καταπολεμήσει τον «καρκίνο του σοσιαλισμού»
- Νέες ταινίες: Ζόμπι, ανακόντα, φόνοι
- Πρέβεζα: Αγωνία για τον 16χρονο που τραυματίστηκε με καραμπίνα – Έπεσε και εκπυρσοκρότησε το όπλο
- Στα χέρια του… Αταμάν ο Μαλακάι Φλιν που ενδιέφερε τον Ολυμπιακό

