«Το αφήγημα του κ. Τσίπρα κάθε μέρα καταρρέει. Αρχικά, στο πεδίο της προσέλκυσης των επενδύσεων, στη συνέχεια στην δήθεν ευαισθησία στο περιβάλλον, σήμερα στην καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού» τονίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας, τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως τονίζει, «οι κατασχέσεις ήδη σε 971.000 πολίτες αποτελούν τη “σανίδα σωτηρίας” των εσόδων, ώστε ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η μετάθεση της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, να μην υπάρξει σημαντική υστέρηση εσόδων.»

» Η εσωτερική στάση πληρωμών του κράτους καλά κρατεί, σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι οι επιχορηγήσεις των νοσοκομείων, το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, τα επιδόματα πολυτέκνων.»

» Ενώ οι αναγκαίες για την ανάταξη της οικονομίας δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώνονται 25% χαμηλότερα από το στόχο.»

» Συμπέρασμα: Οι πρόσθετοι φόροι, η διόγκωση των κατασχέσεων, το “στέγνωμα” της αγοράς, η συρρίκνωση των δαπανών για επενδύσεις και ο περιορισμός των κοινωνικών δαπανών αποτελούν συνειδητές επιλογές του κ. Τσίπρα, προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι».

«Η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, η αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής με σταδιακή μείωση της φορολόγησης των πολιτών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία είναι επιβεβλημένες πολιτικές» επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας και καταλήγει:

«Πολιτικές, που η παρούσα κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει».