Βαρκελώνη: Λήξη συναγερμού στη Σαγράδα Φαμίλια
Η αστυνομία της Καταλονίας έκανε γνωστό ότι ομάδα πυροτεχνουργών αναπτύχθηκε στην περιοχή που βρίσκεται ένα από τα πλέον δημοφιλή αξιόθεατα της Βαρκελώνης, η εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια, προκειμένου να ελέγξει ένα φορτηγάκι που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο ναό.
Σε εσφαλμένο συναγερμό οφείλεται η αντιτρομοκρατική επιχείρηση των αρχών στην περιοχή του ναού Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη, όπως γνωστοποίησε πριν από λίγη ώρα η αστυνομία της Καταλονίας.
Ομάδα πυροτεχνουργών είχε σπεύσει στην περιοχή για να ελέγξει ένα ύποπτο βαν δίπλα στην εκκλησία.
Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του καθεδρικού ναού στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.
Μόλις τον περασμένο μήνα η Βαρκελώνη βρέθηκε στο στόχαστρο τρομοκρατών, όταν ισλαμιστές έπεσαν με ένα φορτηγάκι πάνω σε πεζούς στη λεωφόρο Λα Ράμπλα και κατόπιν επιτέθηκαν σε κοντινό παραθαλάσσιο θέρετρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά 16 άνθρωποι.
Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το ναό, που σχεδίασε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί.
ΑΠΕ/Reuters
- Το Netflix αποκτά τους σούπερ ήρωες της DC – Το brand που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ πλήρως
- «Είναι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις της γενιάς μας» – H Μάργκοτ Ρόμπι για τον Τζέικομπ Έλορντι στα Ανεμοδαρμένα Ύψη
- Διαδοχικές παρεμβάσεις Καραμανλή για αγροτικό και κρίση θεσμών – Τι θα πει για δύο θέματα που καίνε την κυβέρνηση
- Τα ωραία του «Αναστό»
- Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: Νεκροί 18 μετανάστες μετά από ναυάγιο
- Νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Παλαιό Φάληρο – Ποιοι δρόμοι κλείνουν


