Σε λειτουργία τέσσερα νέα διόδια στην Ιονία Οδό
Τέσσερα νέα διόδια, δύο μετωπικά και δύο πλευρικά προστίθενται στη διαδρομή από τον κόμβο Αμφιλοχίας έως την Εγνατία Οδό.
Νέοι σταθμοί διοδίων θα τεθούν σε λειτουργία από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου στη Ιονία Οδό, από τον ανισόπεδο κόμβο της Αμφιλοχίας έως τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού.
Συγκεκριμένα, θα προστεθούν δύο μετωπικά διόδια στο Μενίδια και το Τέροβο και δύο πλευρικά διόδια στην Άρτα και τον Γοργόμυλο. Οι ζώνες χρέωσης που τίθενται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα είναι δύο:
- Η πρώτη από τον ανισόπεδο Αμφιλοχίας έως τον ανισόπεδο κόμβο Φιλιππιάδας, η οποία περιλαμβάνει τον μετωπικό σταθμό Μενιδίου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο της Άρτας.
- Η δεύτερη από τον ανισόπεδο της Φιλιππιάδας έως τον ανισόπεδο της Εγνατίας Οδού, που περιλαμβάνει τον μετωπικό σταθμό Τερόβου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο Γοργόμυλου. ∙
Στα μετωπικά διόδια του Μενιδίου οι τιμές θα είναι 2,05 ευρώ για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα, 2,95€ για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, 7,45 ευρώ για τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες και 10,45 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.
Στα μετωπικά διόδια του Τερόβου οι τιμές θα είναι 2,15 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 3,05 ευρώ για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, 7,70€ για τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες και 10,80 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.
Στα πλευρικά διόδια της Άρτας οι τιμές θα είναι οι εξής:
– Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,50 ευρώ.
– ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 0,75 ευρώ.
– Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 1,90 ευρώ.
– Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 2,65 ευρώ.
Στα πλευρικά διόδια του Γοργόμυλου οι τιμές θα είναι οι εξής:
– Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,70 ευρώ.
– ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1 ευρώ.
– Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 2,50 ευρώ.
– Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 3,50 ευρώ.
Τέλος, η «Νέα Οδός» επισημαίνει ότι με τη λειτουργία των παραπάνω σταθμών διοδίων τίθεται σε λειτουργία το σύνολο των μετωπικών σταθμών διοδίων της Ιόνιας Οδού, ενώ για την ολοκλήρωση του συστήματος χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται η έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο της Γαβρολίμνης, στην Αιτωλοακαρνανία.
- Kινητοποίηση φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας για το άρθρο 16
- Μαξίμου: Με αμηχανία απέναντι στην κριτική Καραμανλή – Σαμαρά, αναμετριέται με τη «λαϊκή ψυχή» της παράταξης
- Πόσο ασφαλείς νιώθουν οι Ευρωπαίοι στο διαδίκτυο; – Η μάχη για τα προσωπικά δεδομένα
- Κουαμέ: Η παραλίγο μεταγραφή στην Ίντερ, ο τελικός με τον Ολυμπιακό και οι τραυματισμοί που τον «φρέναραν»
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Η διαδρομή των εκατομμυρίων και το ακίνητο στον Αγ. Στέφανο
- Χρόνια αφότου κατάπιε ένα άστρο, αυτή η μαύρη τρύπα συνεχίζει να ρεύεται

